din culisele AcademieiUtile

Săptămâna prieteniei

By March 1, 2016 No Comments

IMG_5471 (Medium)Ştiţi de ce săptămâna trecută a fost atât de importantă pentru noi şi de ce a avut un ecou atât de puternic în inimile tuturor? Pentru că săptămâna aceasta am sărbătorit prietenia. 

Iar prietenia ne-a învăţat să ne bucurăm de fiecare clipă de două ori. De asemenea, prietenia ne-a învăţat să ne bucurăm de reuşita celui mai bun prieten la fel de tare ca de propria reuşită.  Am vorbit despre prietenie aşezaţi  în cerc, aşa cum ne place mereu să facem când ne împărtăşim gândurile, şi ne-am gândit pentru câteva clipe cum simte fiecare prietenia.  Am descoperit magia jocului, am dansat, am modelat, am pictat şi am făcut toate acele lucruri minunate care ne aduc un zâmbet larg pe faţă în fiecare zi. Şi nu am uitat nicio clipă să ne strângem tare în braţe, să ne zâmbim şi să le mulţumim prietenilor noştri că există în viaţa noastră.

Pentru că săptămâna noastră a fost cu totul deosebită, am legat  prietenii noi în locuri complet necunoscute. Muzica, cea care ne este atât de dragă, ne-a deschis o nouă relație de prietenie: cu flautul. Un instrument muzical pe care l-am descoperit cu mare curiozitate. Dansul ne-a învăţat că putem vorbi fără cuvinte şi ne putem exprimaprim mișcare la fel de bine. Iar prin poveste am aflat că şi jucăriile au nevoie de dragoste şi atenţie. Aşa am descoperit împreună prietenia în toate formele ei!

academia de creativitate (2)

Improvizăm și așa descoperim dansul, alegem recuzită variată pentru un plus de creativitate și folosim mișcările ca formă de comunicare.

academia de creativitate (3)Pernele devin pietre de râu, picioarele noastre arcuri săltărețe iar muzica o poveste în sine. 

academia de creativitate (4)

La final de zi, poveștile coboară din castelul lor și șoptesc urechilor bine ciulite despre prietenii adevărate și alte lucruri magice.

academia de creativitate (5)

Momentul împărtășirii experiențelor și trăirilor este foarte important în cercul nostru de prieteni. Ne ascultăm unii pe alții și ne mai descoperim puțin. 

academia de creativitate (6)

Noi prieteni și noi experiențe. Nico, prietena noastră, ne arată cum să cântăm la flaut, notele muzicale și în câte feluri putem sufla.

academia de creativitate (7)

Primele note la flaut și emoția de a cânta la un instrument nou. Ne-a plăcut foarte tare!

IMG_5471 (Medium)

Drag prieten, îți mulțumesc că exiști în viața mea și că împreună descoperim atât de frumos lumea.

academia de creativitate (9)

Forme și culori, texturi vechi și noi, amestecăm, facem schimb de idei și explorăm. Între prieteni experiențele noi sunt întotdeauna binevenite!

academia de creativitate (10)

Și prietenii noștri din hârtie se joacă în cerc. Iar noi decupăm, lipim și lucrăm un colaj.

academia de creativitate

Știți ce s-a întâmplat cu fetița care nu avea inimă? A primit una de la prietenii săi 🙂

Prietenia însă nu este numai pentru copii, despre prietenie învăţăm din copilarie şi o purtăm toată viaţa dacă ştim să o păstrăm!

__________________________________________________________________________________

În copilărie învățăm că cel mai câștigat om este cel care are mulți prieteni. Prietenia este pentru orice om unul dintre cele mai de preț daruri. Prietenia este pe cât de prețioasă, pe atât de fragilă, pentru că așa cum avem grijă de o floare, la fel și în cazul prieteniei, ea trebuie apărată, cultivată și protejată.

O greșeală frecventă pe care o facem când ne stricăm prieteniile este legată de bani. În momentul în care avem nevoie de bani, apelăm întotdeauna la prieteni, iar dacă aceștia nu ne pot ajuta, pot apărea fisuri în relația de prietenie pentru că ni se pare că am fost neîndreptățiți.

De aceea, pentru a evita distrugerea relațiilor de prietenie, putem apela la un “prieten” special, cum este Viva Credit, o companie care acordă credite personale, rapid, flexibil și totul exclusive online. Creditul până la Salariu se poate acorda în doar 2 ore, nu necesită documente, ci doar o copie după buletin. Sumele acordate sunt între 100 și 1000 de lei, ce pot fi returnate în maximum 35 de zile. Detalii puteți afla aici: vivacredit.ro/.

Cu Viva Credit, prieteniile rămân solide.

Leave a Reply