Noi credem în viitorul creativ al copiilor noștri

 

Grupuri restrânse

 

Atenție individuală

 

Diversitate

 

Metode și tehnici de lucru inovatoare

1
1

Asociația

Oameni cu vise, idealuri și bune intenții – pornim zilnic în explorare alături de copiii mari și mici

Copiii au o predispoziție nativă de a fi expresivi prin acțiunile sale – iar Academia de Creativitate este locul ideal pentru copii de a-și exprima creativitatea, emoțiile, curiozitatea și setea de a înțelege lumea din aproape în aproape.

Am pus bazele acestei Asociații din nevoia de echilibru, armonie și iubire pentru copiii care, nevoiți să pășească afară din cuibul exclusivist și plin de iubire al familiei, merită șansa de a cunoaște lumea mare – societatea – cu blândețe și bucurie.

Academia de Creativitate înseamnă 10 ani de activitate susținută de o echipă formată din oameni care s-au pregătit câte un deceniu în domeniile lor de interes, cu pasiune și dedicare. Cea mai importantă pentru noi este integrarea cu blândețe a copiilor în programul nostru și găsirea acelor puncte comune de rezonanță. Relația cu părinții se bazează pe încredere și înțelegere – de multe ori devenim prieteni și ușor-ușor Academia ajunge să fie familia extinsă a copiilor. Avem câteva întâlniri pe an atât cu părinții, cât și cu copiii, ca să ne cunoaștem mai bine – dar nimic din clasicele ședințe cu părinții sau prea cunoscutele serbări care sunt destul de des întâlnire în sistemele clasice de educație.

Academia de Creativitate vine în primul rând ca un parteneriat – între copii, coordonatori și părinți. Ne bazăm enorm pe comunicarea directă, dar și pe rezultatele evidente din lucrul cu copiii. Și creștem de la an la an, fără să renunțăm la principiile și valorile în care credem.

Programele Asociației sunt odraselele noastre – ne gândim bine înainte de a dezvolta un program nou, și atunci când ne hotărâm ne bazăm pe iubire, încredere și respect – pentru copiii fericiți, părinți liniștiți și educatori împliniți.

De la programe de aprofundare artistică pentru toate vârstele, până la acțiuni de voluntariat menite să dezvolte creativitatea copiilor, Asociația noastră identifică noi proiecte de nișă orientate spre educația inspirată a adulților de mâine.

Pentru detalii privind programele în derulare ale Asociației, ne puteți scrie pe adresa de e-mail. Dacă doriți să sprijiniți acțiunile Asociației direcționând 3,5% din venit, vă putem transmite datele necesare.

Academia de Creativitate crește în fiecare an, dar rămâne la fel de plină de pasiune și inspirație – pentru că iubim proiectele în care ne implicăm și nu ne irosim energia fără un sens clar definit.

Metode și tehnici de lucru inovatoare

Prin stimularea creativității copiilor cu ajutorul tehnicilor inovatoarea inspirate de tendințele contemporane dezvoltate la nivel european, Academia de Creativitate dezvoltă propria metodă de lucru care are în prim-plan universul creativ al copilului și sensibilitatea acestuia în raport cu lumea. Inovația abordării noastre derivă din împletirea tehnicilor pedagogice documentate cu profilul echipei noastre de experți și temele creative pe care le dezvoltăm împreună la ateliere și cursuri specifice.

Echipă tânără și efervescentă

Suntem o echipă formată din artiști-părinți cu pregătire solidă în domeniul pedagogiei de artă, a terapiei prin artă dar și a parentingului pozitiv. Atestați profesional în România și Marea Britanie, coordonatorii noștri sunt, cu siguranță, cei mai buni!

Valorificarea materialului creativ

La Academia de Creativitate, copiii ne inspiră cu creativitatea lor proprie și noi explorăm fiecare univers de posibilități, punându-l în valoare printr-o serie de activități ce au la bază fundamentul artistic și imaginativ.