Despre noi

Un univers inspirat din bucuria și curiozitatea infinită a copiilor

Empatie, creativitate și emoție – sunt cei trei piloni care stau la baza dezvoltării Academiei de Creativitate, dar fiecare este mai mult decât o noțiune în sine, este un univers de valori – coordonatele unei lumi de poveste special gândită pentru dezvoltarea echilibrată și creativă a copilului tău.

Empatia înseamnă înainte de toate capacitatea de a privi fiecare copil ca un univers în sine, cu particularitățile sale și cu nevoile sale, cu înclinațiile sale și cu chemările sale. Un univers aparte, de care ne apropiem prin jocuri meșteșugite și pe care îl creștem în armonie cu ceilalți. Empatia ne dă uluitoarea șansă de a crește constelații – în fiecare zi asistăm la dezvoltarea unor macro-universuri presărate de râsete, întrebări, căutări și jocuri care mai de care mai inventive. Dezvoltăm așadar abilitățile socio-emoționale ale copiilor, compasiunea, recunoștința și aprecierea.

Creativitatea este pentru noi cea mai provocatoare cale de a descoperi elementele proprii fiecărui univers de copil în parte și de a înlesni manifestarea emoțiilor și a trăirilor atât de intense la copiii de orice vârstă. La Academia de Creativitate ne bazăm în egală măsură pe dezvoltarea abilităților artistice (pictură, desen, lucru manual), pe dezvoltarea creativității prin dans, muzică, mișcare ritmică, pe înțelegerea mediului înconjurător prin noțiuni simplificate, pe dezvoltarea memoriei și a curiozității specifice.

Emoția este vibrația noastră față de trările copiilor care vin zi de zi la Academia de Creativitate – vin cu bucuria sau tristețea lor, vin cu entuziasm sau nedumeriri, vin cu poftă de dans și joacă sau doar cu curiozitatea lor. Iar noi îi întâmpinăm în fiecare zi cu toată inima – și suntem gata să răspundem la fiecare întrebare în parte, să mediem fiecare conflict, să lucrăm cu fiecare copil individual și cu toți dimpreună. Și e provocarea noastră cotidiană să avem o zi plină de energie pozitivă și jocuri inspirate.

Suntem o echipă de artiști-părinți, cu pregătire în domeniul artei și al pedagogiei deopotrivă, pasionați de descoperiri – și ne-am dedicat pasiunea copiilor cu care lucrăm în fiecare zi la Academia de Creativitate. Avem câteva principii după care ne organizăm activitatea și la care nu renunțăm:

  • Creativitate înainte de toate – desoperim, insuflăm și modelăm creativitatea fiecăruia, în funcție de specificul propriu
  • Fără competiție – singura formă de competiție acceptată este cea cu sinele
  • Abordare pozitivă – indiferent de situație, vedem mai întâi jumătatea plină a paharului
  • Respectăm ritmul fiecărui copil – fiecare constelație cu propria mișcare de revoluție – poate fi cel mai firesc stimulent
  • Încurajăm independența – ce rost are să devii pas cu pas conștient de tine însuți dar să nu știi să-ți manifești libertatea?

La Academia de Creativitate copiii sunt micii adulți care vor deveni artiștii, fizicienii, compozitorii, managerii sau liderii de mâine – vrem să fie pregătiți înainte de toate cu sufletul pentru provocările lumii în care trăim.

Se joacă și creează în fiecare zi, alături de copii: