Creativitate înainte de toate

Creative Learning

Descoperim lumea prin joc, zâmbet și prietenie

La Academia de Creativitate construim relații și inspirăm povești – relații între copii și între copii și adulți, din care fiecare avem ceva de învățat și inspirăm povești de depănat acasă, când părinții îi întreabă pe cei mici cum și-au petrecut ziua.

Plecând de la cei trei piloni ai universului nostru – empatie, creativitate și emoție – am dezvoltat un program dedicat copiilor cu vârste între 2 și 5 ani, împărțit pe două grupe de vârstă: 2-3 ani, grupa mică & 3-5 ani, grupa mare. Am putea foarte bine să o numim grădiniță – dar prin structura programului și prin filosofia din spatele fiecărei activități în parte, suntem mai degrabă un club pentru copiii creativi care se simt bine în pielea și cu imaginația lor.

Am optat pentru o singură abordare pedagogică, și ne bazăm preponderent pe educația interdisciplinară atunci când ne construim curricula, structura semestrială, dar mai ales ziua de lucru. La Academia de Creativitate copiii învață pe parcursul programului zilnic, prin toate activitățile, fără unități separate de studiu. Este un flux permanent de învățare posibil datorită grupelor mici de copiii cu care lucrăm, respectiv două grupe a maximum 10 copiii fiecare, care interacționează în 90% din timp. Iar jocul și joaca sunt elementele esențiale care stau în centrul fiecărei activități.

Academia de Creativitate este în mod esențial diferită de o grădiniță clasică și prin metoda introdusă de noi în rutina zilnică – mindfulness. O metodă care mărește puterea de concentrare și conștiința de sine și ne permite să învățăm să ne respectăm reciproc.

Prin programul dedicat copiilor de vârstă preșcolară, abordăm dezvoltarea copiilor într-un mod creativ, prin educație nonformală și interdisciplinaritate: fie că e vorba de joacă și socializare în spațiile special amenajate ale Academiei, fie de activitățile frontale din sălile dedicate pe teme în prealabil stabilite, fie că e vorba de jocul liber în curte, fie că e vorba de salata de fructe sau masa de prânz, fie că ne pregătim de somn și citim povestea împreună.

La Academia de Creativitate fiecare zi are un specific aparte – face parte din ritmul și rutina fiecărei săptămâni: ziua de luni este dedicată artei (cu accent pe dezvoltarea motricității fine), marți este de poveste (teatru și joc de rol), miercuri este pentru muzică și mișcare (elemente de dans și coregrafie pentru echilibru și armonie), joi ne bucurăm prin cântec (și în română, și în engleză – comunicăm ușor și învățăm ritmat), iar vinerea experimentăm (jocuri trăsnite și creative deopotrivă).

Pentru copiii înscriși în programul Creative Learning am gândit două variante de program: program scurt – 8.30-12.30 – și program lung – 8.30-17.00. Prânzul și gustarea de după-amiază sunt pregătite și livrate zilnic de partenerul nostru specializat – un meniu sănătos și gustos pentru burtici fericite.

Creative Learning e un program care explorează sensibilitatea, curiozitatea, setea de cunoaștere și nevoia de poveste a copiilor. Sediul în care lucrăm cu copiii pentru dezvoltarea acestor abilități dar și a multor alte calități este în deplină armonie cu scopul nostru pedagogic. Ne desfășurăm activitatea într-o casă cu camere mari, luminoase, decorate simplu, în culori naturale și avem numeroase jucării din mediul familial al copilului.

Să vii dimineața la Academie e o bucurie – iar diminețile încep mereu cu zâmbetul pe buze! Suntem pregătiți de joacă, indiferent de situație!

2-3 Ani

3-5 Ani