evenimente Academie

Cât de cuminte îmi doresc să fie copilul meu?

By June 22, 2015 No Comments

V-ați întrebat vreodată cât de cuminți vreți să fie copiii voștri?

afis-ceai-ora-5

Dragi părinți, vă invităm la o nouă întâlnire Five o’clock tea, alături de psihologul Alexandru Stoian pentru a găsi răspuns la întrebări legate de comportamentul copiilor noștri. Hai să definim ce înseamnă pentru fiecare participant un copil cuminte și să vedem ce se ascunde de fapt în spatele acestei sintagme.

A fi cuminte capătă de multe ori conotația de obedient. Desigur, un copil obedient își obosește mai puțin părintele, nu-l face de rușine în momentele cheie și, în general, nu încalcă nicio normă socială. Asta nu pentru că înțelege implicația fiecărei situații în parte, ci doar pentru că așa i s-a spus să facă, și el se supune. Daca însă facem un mic joc și ne imaginăm acești copii deveniți adulți, vom descoperi niște oameni lipsiți de încredere în propriile valori și puteri, mereu așteptând să li se spună ce să facă, incapabili de a crea ceva original până la capăt.

Vă propunem să învățăm să ne argumentăm deciziile în fața copiilor, relaxați la o ceașcă de ceai, printre prieteni. Ne vom împărtăși experiențele și vom găsi împreună modalități prin care să ne înțelegem copiii și să ne facem mai ușor de înțeles pentru ei.

Dacă veniți împreună cu cei mici, vor petrece și ei timp de calitate în camera alăturată! Aceștia vor fi angrenați de unul dintre coordonatorii noștri în jocuri și activități creative. Astfel, își vor exersa abilitățile de socializare și își vor antrena imaginația, desenând, pictând sau meșterind propriile obiecte din lut.

Pe scurt, iată datele despre următoarea întâlnire Five o’clock tea:

tema abordată: comportamentul copiilor între supunere și explorare

Întâlnirea este recomandată părinților copiilor cu vârste cuprinse între 3 – 7 ani.

Discuția va fi condusă de psihologul Alexandru Stoian, format în psihoterapia analitică, ce ne va vorbi atât din vasta experiență de psihoterapeut, cât și din cea de tată a doi prichindei. Mai multe detalii despre activitatea și preocupările sale, puteți găsi pe blogul https://trezireaconstientei.wordpress.com/.

când: miercuri, 1 iulie

orele: 17.00 – 18.30

unde: sediul Academiei de Creativitate, str. Caragea Ioan Vodă nr. 2, București

tel. contact: 0745 153 086 / 0737 646 451

înscriere și cost: 50 lei / adult + un copil; 85 lei / adult + doi copii

Ca întâlnirea să aibă loc, este necesară înscrierea a minimum cinci perechi (părinte și copil). Pentru a evita supraaglomerarea, numărul maxim de perechi participante este zece. 

Înscrierile se fac la adresa de e-mail inscriere@feelsmart.ro, până luni, 29 iunie. Nu uitați să menționați vârsta juniorului vostru.

Dacă nu sunteți familiarizați cu programul Five o’clock tea, aici găsiți detalii despre scopul și structura întâlnirilor, iar aici, informații despre cum a decurs prima discuție.

Vă așteptăm cu drag!

Leave a Reply