dezvoltarea copiluluievenimente Academie

Copiii îi vor trimite o scrisoare personalizată lui Moș Crăciun!

By December 3, 2014 No Comments

atelier_scriere_creativaV-am anunțat deja programul săptămânii 14-21 decembrie, când îi invităm pe micuții creativi la „Joc și Imaginație”. Însă vă întrebați probabil ce vom face mai exact în cadrul atelierelor. De aceea, în zilele ce urmează, vă vom prezenta detalii despre fiecare activitate în parte, pentru a vă asigura că juniorii se vor distra pe cinste și își vor dezvolta creativitatea, participând la pregătirile pentru Crăciun de la Academie. 

Începem astăzi cu atelierul de scriere creativă „Scrisoare pentru Moș Crăciun” de joi, 18 decembrie. Atelierul va fi interactiv şi jucăuş, ajutându-i pe cei mici să se exprime mai bine, atât în scris, cât şi prin metode vizuale.

Vom avea două grupe de vârstă:

grupa mică: copii cu vârsta între 4-6 ani (formatul scrisorii va fi gândit la un grad redus de dificultate, vom combina imaginile cu textul propriu-zis)

Durata atelierului: 16.00-17.00

grupa mare: copii cu vârsta între 6-8 ani (ne vom folosi de cuvinte şi vom compune o scrisoare cât mai originală)

Durata atelierului: 17.30-18.30

De ce v-ați înscrie juniorii la acest atelier?

  • Pentru că vor exersa exprimarea liberă, iar cei timizi vor fi încurajați să-și dea frâu liber dorințelor și emoțiilor.
  • Se vor obișnui să scrie de mână, ceea ce îi va ajuta să-și dezvolte abilităţile motorii fine şi să îşi antreneze funcţionarea creierului.
  • Copiii vor avea ocazia să lucreze în echipă: vorbim de socializare, integrare într-un grup. Ce copil nu şi-ar dori să se simtă ca un spiriduş? Nu vom lucra felicitări sau jucării, dar vom trimite multe scrisori Moşului!
  • Cei mici vor putea înţelege în profunzime sărbătoarea Crăciunului. Care e drumul de la faptă la recompensă? De ce şi când primim cadouri? Copiii învaţă să îşi asume reuşitele şi să înţeleagă relaţia cu Moş Crăciun.
  • Atelierul reprezintă o şansă de a lupta împotriva mercantilismului care umbreşte farmecul sărbătorilor de iarnă. Ne întoarcem la scrisul pe hârtie, la exerciţiul răbdării. Nu e loc de texte prestabilite, clişee sau exprimări cumpărate din supermarket!
  • Copiii fac primii paşi spre originalitate. După cum bine ştim, creativitatea este cea care îi departajează pe cei buni de cei foarte buni. La orice test, lucrare de control, compunere, examen sau test naţional, originalitatea îl poate remarca pozitiv pe un copil. 
  • În plus, a redacta un text este o provocare pe care juniorii o vor întâlni la orice vârstă.
  • Atelierul este structurat sub forma unei povești și va combina impactul vizual cu cel grafic.
  • Juniorii vor învăța ceva nou prin joc şi voie bună.

Și nu în ultimul rând, va exista o finalitate! Moș Crăciun va răspunde printr-o scrisoare fiecărui copil!

Atelierul va fi susţinut de Diana Petroiu, absolventă a Facultăţii de Litere şi membră a echipei Academia de Creativitate. De câteva ori pe săptămână, Diana ia parte la întâlnirile de playgroup, fiind cunoscută părinţilor şi copiilor care iau parte la activitățile Academiei.

Participarea la atelierul de scriere creativă este gratuită și se face pe bază de înscriere la adresa inscriere@feelsmart.ro, în limita locurilor disponibile. Termenul limită este duminică, 14 decembrie. Atelierul se va ține la sediul Academiei de Creativitate, str. Caragea Ioan Vodă nr. 2, București.

Imaginea a fost preluată de aici.

Leave a Reply