dezvoltarea copiluluievenimente Academie

La Street Delivery, a fost o adevărată „invazie” de culoare și creativitate! Repetăm, promitem!

By June 19, 2014 One Comment

Dragilor,

vă mulțumim că ne-ați vizitat, în număr atât de mare, la standul nostru de la Street Delivery! Prezența voastră este încurajatoare și ne arată că părinții înțeleg din ce în ce mai mult necesitatea educației non-formale, pentru copiii lor.

Duminica trecută, alături de alte organizații din domenii diferite (arhitectură, arte, film, educație, ecologie), am avut ocazia să contribuim la redarea spațiului public, cetățenilor și să încurajăm mișcarea și gândirea creativă.

Iată ce a ieșit!

Le-am pregătit copiilor creioane colorate, carioci, acuarele și pensule, hârtii de tot felul și tăblițe din lut ars. Tot ce le trebuie pentru a-și alcătui propriul jurnal! Cei mici au fost extrem de încântați și au început imediat să-și folosească imaginația și creativitatea:

Irina, Ramona și Alina i-au ajutat să-și exprime ideile prin culori și forme.

La final, toți micuții au fost mândri de creațiile lor!

Din păcate, a plouat câteva ore și am fost nevoiți să anulăm una dintre activitățile din program, „muzică și mișcare”. Însă imediat ce vremea s-a îmbunătățit, am colorat strada, într-un mod care i-a încântat foooarte mult pe cei mici.

Ghici ce culori am folosit!

picioruse creative6

La început timizi…

picioruse creative

…însă încurajați să experimenteze pictura cu ajutorul tălpilor…

…juniorii s-au distrat de minune! Le-au plăcut atât de mult senzația dată de vopseluri și urmele de culoare, încât au început să-și folosească chiar și palmele!

De multe ori, s-a întâmplat să-și piardă echilibrul și să cadă, însă râdeau și nu-i deranja  să alunece prin culori.

Adulții îi priveau pe cei mici de pe margine, dar niciunul nu a îndrăznit să li se alăture…

picioruse creative3

 Nu știu ce „fericire pentru tălpi” au ratat!

picioruse creative8

Copiii au fost foarte încântați de ambele activități: și-au pus în practică ideile și și-au consumat energia! Promitem că vom repeta, cât de curând, experiența!

Până data viitoare, nu uitați să le adăugați celor mici file noi în jurnal, pentru a-și exersa în mod constant creativitatea! Și, părinți, la următoarea sesiune de ștampilat cu tălpile, trebuie să vă alăturați juniorilor voștri! Ce-i poate bucura mai mult pe copii decât să danseze cu părinții lor, să râdă și să coloreze totul în jur?

Raluca Dumitrescu

Join the discussion One Comment

Leave a Reply