dezvoltarea copiluluievenimente Academie

Ne întâlnim duminică, pe strada Arthur Verona!

By June 10, 2014 No Comments

Academia de Creativitate - Street Delivery

UPDATE

Am revenit cu programul exact:

11.00 – 12.00: Muzică și mișcare
12.00 – 14.00: Jurnal de gânduri colorate
14.00 – 15.00: Pauză (însă cei mici sunt bineveniți să coloreze, la standul nostru!)
15.00 – 16.00: Piciorușe creative
16.00 – 17.00: Jurnal de gânduri colorate
17.00 – 18.00: Muzică și mișcare

Vă așteptăm la Street Delivery, duminică, 15 iunie!


Să recunoaștem, de câte ori nu străbatem străzile Bucureștiului atât de grăbiți spre destinație, încât nici nu avem timp să observăm clădirile, spațiile verzi sau oamenii din jurul nostru? Cu atât mai mult, cât de frecvent discutăm cu micuții noștri despre cum percep ei orașul în care trăiesc?

Vă invităm să descoperim împreună, prin joc și culoare, cum este, de fapt, pentru juniorii noștri, să copilărească într-un oraș agitat și plin de povești!

Când: duminică, 15 iunie
Unde: Strada Arthur Verona, în cadrul evenimentului Street Delivery, București
Orele: 11.00 – 18.00
Organizatori: Academia de Creativitate și Asociația pentru Creativitate

Avem activități pentru toate vârstele! Vom porni într-o călătorie imaginară prin oraș și vom decupa, lipi și colora într-un jurnal creativ ceea ce vedem și ce ne inspiră. Apoi ne vom energiza picioarele și tălpile prin dans și…pictură!

Găsiți detalii despre activități mai jos:

Jurnal de gânduri colorate – grupa de vârstă 4-12 ani

jurnal creativV-ați întrebat vreodată micuții cum vizualizează, de exemplu, drumul de la grădiniță sau școală spre casă? Sau cum înțeleg faptul că metroul călătorește pe sub oraș și așa ajungem rapid dintr-un punct în altul? Noi suntem curioși să aflăm toate acestea și, astfel, îi vom invita pe copii să rememoreze locuri, momente și impresii din viața lor și să le transpună în paginile unui jurnal, folosindu-se de culori, acuarele, pânză și alte materiale.

Coperțile jurnalului sunt realizate în lut ars și vor putea fi personalizate de către fiecare copil în parte. De asemenea, cei mici își pot exersa creativitatea și după finalizarea acestui atelier deoarece jurnalului i se pot atașa file în continuare!

Muzică și mișcare – grupa de vârstă 1-4 ani

muzică și mișcare

Invităm toți copiii mici să-și exprime liber trăirile și emoțiile și să-și creeze propria muzică folosind instrumente neconvenționale! Îi încurajăm să exploreze și să se bucure de o largă varietate de sunete muzicale și de mișcări corporale. Desigur, alături de bebeluși, sunt bineveniți și părinții sau bunicii.

Piciorușe creative – grupa de vârstă 4-12 ani

piciorușe_creative

Copiii vor fi încântați să experimenteze pictura cu ajutorul tălpilor! Vom acapara strada, iar piciorușele colorate vor ștampila, pe ritmul muzicii, metri întregi de hârtie. Ne vom murdări, dar distracția va fi pe măsură!

Ne întâlnim duminică, pe strada Arthur Verona, la Street Delivery, să încurajăm împreună exersarea creativității copiilor și să dovedim importanța educației non-formale în dezvoltarea personală!

Street Delivery este un eveniment-manifest care își propune să redea orașul locuitorilor săi și în cadrul căruia, timp de trei zile pe an, strada Arthur Verona devine traseu cultural pietonal. Pentru mai multe detalii, urmăriți site-urile www.streetdelivery.ro și www.facebook.com/StreetDelivery.

 

Imaginile 1 și 2 – arhivă Academia de Creativitate; Imaginea 3 – art-relief.blogspot.com

 

Raluca Dumitrescu

Leave a Reply