din culisele Academiei

Poveste cu lumina și culoare

By December 27, 2013 No Comments

Pentru că este vremea sărbătorilor şi totul în jurul nostru este atins de magia poveştilor, haideţi să va împărtăşim şi noi o istorioară cu iz de scorţişoară, întocmai că atmosfera care ne domină zilele acestea!

Dragi prieteni, aflaţi că povestea noastră a început cu „A fost odată…” şi de îndată a apărut şi zâna cea bună. Aceasta purta haine diafane şi ne-a făcut o invitaţie pe tărâmul culorilor pentru a continuă povestea aşa cum ne doream noi!

colorit-campineanu-int2

Pentru a putea face câţiva paşi pe acest tărâm aveam nevoie de un cuvânt magic pe care l-am rostit cu toată încrederea:          „Creativitate”. De îndată ni s-a dezvăluit tărâmul magic al culorilor, o lume în care pensulele, şevaletele, culorile şi vopselurile ţi se ofereau pentru a da curs tuturor ideilor să iasă la lumină.

colorit-campineanu-int3

Am pătruns cu mult entuziasm în „Peştera culorilor de catifea”, un loc minunat, foarte bine organizat în care am zăbovit câteva ore bune. Aici am descoperit munţi de culori care ne invitau să facem cunoştinţă, să le luăm acasă pentru a compune cât mai multe poveşti.

dekoacryl_art__13557

De exemplu, am aflat că Nerchau Decoracryl sunt culorile ideale pentru pictarea unor suprafeţe mari sau a pereţilor. Acestea au o bună calitate şi un preţ atractiv, fiind perfecte pentru şcoli sau uz profesional atunci când este necesară o mare cantitate de culoare, cum ar fi scenografia sau decorarea vitrinelor. Aceste culori se pretează atât la interior, cât şi la exterior, sunt culori cu uscare rapidă, ce formează o pelicula elastică, foarte rezistentă. Paleta cuprinde 31 de culori cu rezistenţă predominant maximă la lumină, sunt rezistente la exterior şi var, se pot aplica pe orice fel de support degresat şi se diluează cu apă. Pot fi folosite cu succes pentru proiectele de decorare a spaţiilor interioare, de aceea ne-am împrietenit imediat!

set_culori_acrilice_6103__84725De asemenea, am aflat că Lukas Terzia sunt culori acrilice pentru începători şi elevi şi am zăbovit şi în dreptul lor pentru mai multe detalii. Sunt culori pe bază de apă ce devin insolubile în apă după uscare. Acestea se usucă repede formând o pelicula elastică cu aspect satinat, ideale pentru poveştile vârstelor mai mici.

Un set conţine 12 tuburi de 12 ml cu următoarele culori: titanium white, primary yellow, cadmium yellow light hue, cadmium red deep hue, primary red, primary blue, ultramarine, viridian, yellow ochre, burnt sienna, umber, ivory black.

maimeri_idea_decor_adj__27878

Am mai descoperit că Maimeri Ideea sunt culorile acrilice cel mai des folosite de elevi, pictori amatori sau meşteşugari datorită raportului calitate – preţ extrem de avantajos. Aceste culori acrilice au o putere de acoperire foarte bună, fiind ideale pentru decorarea obiectelor din lemn, hârtie, ciment, sticlă, etc. 

Gama de culori a acrilicelor Maimeri Idea este alcătuită din nuanţe calde, pastelate, special realizate pentru decoraţiuni. Compoziţia acestor culori acrilice este similară cu cea a culorilor Maimeri Polycolor, singura diferenţa fiind paleta de culori aleasă. Se pot aplică pe orice tip de suport cu pensula sau, diluate, cu aerograful. De aceea, noi le vom invita la poveştile noastre “Pictură/obiect”!

27981reeves_acrilice_12__40910

Zână ne-a prezentat şi culorile acrilice Reeves, că fiind de asemenea foarte potrivite pentru istorioarele noastre. Sunt culori pe bază de apă, iar după uscare devin insolubile în acest mediu. Acest popular set de culori acrilice Reeves este foarte apreciat în rândul elevilor şi începătorilor în pictură datorită preţului scăzut şi al culorilor acrilice de bună calitate conţinute.

 Conţine suficiente culori pentru a realiza amestecuri şi a da viaţă cât mai multor idei din lumea copilăriei.

Dragi prieteni, vă dezvăluim misterul acestui tărâm magic şi va invităm să îl vizitaţi pentru a vă continua poveştile într-un stil original. În centrul Bucureştiului, nu departe de Sala Palatului, vă aşteaptă un întreg univers de materiale pentru pictură ce pot hrăni creativitatea micuţilor noştri!

colorit-campineanu-ext

Aşadar, haideţi să colorit.ro ori de câte ori ne dorim să spunem vorbe colorate sau să îi ajutăm pe cei mici să se exprime!

Alina Tudor

Leave a Reply