Dragi prieteni,

asa cum bine stiti, am incheiat de curand cea de-a doua parte a programului “Fii creativ”, proiect derulat de Academia de Creativitate in parteneriat cu D.G.A.S.P.C. Sector 5. Ne-a bucurat foarte mult prezenta in numar foarte mare a copiilor, dar si a adultilor – fie ca au fost parinti sau bunici. Toti au venit cu placere, cu nerabdare si …cu emotie!
Copiii erau nerabdatori sa inceapa atelierele, dimineata nu rezistau pana la ora anuntata oficial si puneau intrebari iscoditoare pentru a afla ce urmeaza sa lucreze in sesiunile anuntate. Toata forfota lor pozitiva ne-a binedispus si ne-a dat energie pentru intregul program.


Cei foarte mici au participat la sesiuni de “Muzica si miscare” care erau concepute special pentru grupa mica de varsta. Insotiti si ajutati de adulti, copiii au raspuns afirmativ invitatiei noastre la miscare creativa. Daca la inceput le sugeram noi cum ar putea sa reproduca anumite elemente si actiuni prin miscare, pe parcursul programului au devenit ei insisi creativi si au inventat miscari noi, originale.
Copiii putin mai mari au fost invitati la ateliere de pictura si modelaj in lut. Si de aceasta data creativitatea a fost invocata si participantii au descoperit cate viziuni diferite pot exista pornind de la aceeasi forma!
Atelierele de pictura s-au dezvoltat in jurul unor forme simple pe pagina de lucru pe care fiecare copil le percepea in mod diferit. Fie ca a fost vorba de conturul propriei maini, fie ca au fost legati la ochi si au asternut pete fara sa vada, copiii au continuat cu usurinta si lejeritate picturile incepute.
De asemenea, atelierele de modelaj in lut au fost apreciate la superlativ datorita impactului extraordinar pe care il are forma tridimensionala. Surpriza si necunoscutul ne-au insotit si de aceasta data, copiii nestiind ce urmeaza sa modeleze. Ei descopereau pas cu pas elemente ajutatoare urmand ca detaliile sa desavarseasca forma si sa personalizeze fiecare lucrare in parte.
Acest timp petrecut alaturi de copii in Parcul Sebastian a fost unul de calitate, ajutandu-ne sa ne imprietenim si sa descoperim impreuna cat de usor ne putem angrena in activitati creeative si cat de usor ne poate conduce imaginatia pe taramuri nebanuite!
Va multumim ca ati ales sa fiti alturi de noi si va invitam sa urmariti cateva fotografii-sinteza a programului “Fii creativ!”.

Cu drag,
echipa feel smART

Mai multe fotografii de la eveniment gasiti aici:
Partea 1
Partea 2

Leave a Reply