dezvoltarea copilului

Culoarea unei imbratisari

By August 28, 2013 No Comments

activitati-creative-copii

Dragele mele,

Zilele trecute dadeam share pe facebook unui articol de pe qbebe.ro legat de importanţa îmbrăţişărilor în dezvoltarea copiilor. Astazi, m-am gândit să dezvolt puţin acest subiect şi să vă provoc la îmbrăţişări! 🙂

Nu este adevărat că îmbrăţişările sunt cea mai împlinitoare şi eficientă metodă de recompensare a micuţului tău? Dragostea necondiţionată va fi întotdeauna mai preţioasă decât orice lucru material sau orice sumă de bani. Este adevărat că de multe ori le promitem copiilor noştri că le vom cumpăra una-alta dacă respectă o sarcină sau dacă se poartă frumos, însă prin acest lucru nu facem decât să le stimulăm simţul materialist.
Îmbrăţişările sunt gratuite, pline de căldură şi sentimente pozitive. Ştiaţi că printr-o îmbrăţişare puteţi transmite stări de spirit, atitudini, sentimente? Ştiaţi că o îmbrăţişare poate schimba cursul unei zile sau a unei vieţi? Da, a unei vieţi! Articolul de pe qbebe.ro ne informează cu privire la faptul că fetiţele care au fost îmbrăţişate şi care au beneficiat de afecţiunea părinţilor în copilărie, sunt predispuse a avea relaţii de iubire stabile în perioada de adult şi, de asemenea, îşi vor începe viaţa sexuală la momentul potrivit pentru că nu vor simţi nevoia prematură de iubire, odată ce aceasta este satisfăcută de părinţi, în copilărie.
Apropo afecţiune, ştiaţi că privarea de afecţiune poate avea efecte negative asupra dezvoltarea copiilor dvs? Gândiţi-vă că atunci când copilul nostru greşeşte, iar noi îl privăm de afecţiunea şi iubirea noastră, acesta va înţelege că, de fapt, îl iubim numai dacă este perfect. Perfecţionismul nu este un lucru rău, însă dacă devine compulsiv, copiii noştri ar putea avea probleme destul de mari când vor deveni adulţi.
Aşadar, haideţi să ne îmbrăţişăm mai des copiii, să le arătăm mai des afecţiune şi să îi recompensăm prin asta. Academia de Creativitate încurajează îmbrăţişările, le distribuie gratuit la fiecare dintre cursurile sale, unde vă aşteptăm cu drag!

O seara frumoasă şi plină de îmbrăţişări drăgăstoase! 🙂
Echipa feel smART

Leave a Reply