dezvoltarea copiluluidin culisele Academiei

Ziua copilului printre copii

By June 6, 2013 No Comments

Saptamana trecuta am sarbatorit o zi frumoasa si vesela, colorata si debordanta de energie pozitiva – Ziua Copilului! Pentru ca de patru ani si jumatate aceasta zi a primit o incarcatura speciala pentru mine (odata cu sosirea pe lume a fetitei mele), am hotarat sa transform aceasta sarbatoare intr-una cu adevarat pentru copii si nu pentru cei mari, cum am remarcat in multe situatii ca se intampla.

Am incercat sa imi imaginez ce i-ar placea copilului de langa mine sa faca la o astfel de sarbatoare si am ajuns la concluzia ca trebuie sa ii ofer cate putin din toate pentru ca ziua sa fie reusita!

Astfel, am imaginat in cadrul Academiei de Creativitate pentru copii o activitate speciala care sa satisfaca atat nevoia de a face, de a infaptui cat si nevoia de miscare si joaca, de socializare si, nu in ultimul rand placerea  de gusta ceva dulce.

Asa a luat nastere activitatea “Micul olar”, un curs atractiv de modelaj in cadrul caruia copiii au aflat lucruri interesante despre lut, roata olarului, metode de realizare a unui vas din lut, etapele de lucru in ceramica, arderea vaselor, cuptorul de ceramica si rezistenta vaselor dupa ardere.

De asemenea, i-am provocat la un joc amuzant si am modelat vase diverse ce urmeaza a fi arse in cuptor pentru ca apoi sa ajunga la autori spre mandria si satisfactia acestora.

Dupa aceasta joaca cu lut, a urmat una mult mai familiara copiilor – cea cu jucarii! Bineinteles ca nu au lipsit baloanele si muzica, rasetele si zburdalnicia! Toate acestea fiind “rasplatite” la sfarsit cu o salata savuroasa de fructe si o diploma acordata pentru indemanare si pricepere, si, mai ales pentru prospetimea copilariei care a vibrat in Academia noastra.

Aceasta activitate a fost foarte apreciata si in scoli, unde am fost invitati sa le oferim scolarilor oportunitatea de a sarbatori Ziua Copilului intr-un mod deosebit. Am vizitat mai multe clase din ciclul I-IV si am adus bucurie in sacii nostri cu lut, am presarat imaginatie si ne-am hranit pentru cateva ore bune cu zambetele si satisfactia copiilor.

 La multi ani frumosi si colorati, dragi copii!

activitati-scoli activitati-scoli2 activitati-scoli3 activitati-scoli5 activitat-scoli4 modelaj-scoala-sf-silvestru modelaj-scoli modelaj-scoli2 modelaj-scoli3 modelaj-scoli-roata-olarului modelaj-scoli-roata-olarului2 modelaj-scoli-roata-olarului3 modelaj-scoli-roata-olarului4 modelaj-vase-lut modelaj-vase-lut-copii

Leave a Reply