Resurse Educationale

CARTE imPARTE – Ionut Robert Olaru

By November 7, 2022 No Comments

Când Neculoarea cuprinde Ţinutul gâzelor, libelula Carla pleacă în căutarea Iepurelui Înţelept, singurul care i-ar putea da soluţia salvatoare. În acest interviu Carte ÎmParte, ilustratorul Ionuţ R. Olaru ne arată cum a construit întregul univers din volumul “Iepurele Înţelept şi secretul poveştilor”, autor Andreea Iatagan. Astfel, ne explică cum a imaginat un iepure care să fie diferit de personajele consacrate din poveştile sau filmele pentru copii, dar şi elementele din care a fost schiţată libelula Carla.

Alegerea combinaţiilor de culori este, de asemenea, foarte importantă pentru a reda atât starea de panică din debutul cărţii, când lumea micilor vietăţi îşi pierde coloritul, cât şi universul prietenos din Ţinutul iepurilor. “A fost nevoie să adaptăm paleta de culori să fie una mult mai caldă, pentru a da starea aceasta de bine, de prietenie din lumea iepurilor. Am ales linii mult mai rotunjite, mai prietenoase. Nu prea sunt colţuri sau lucruri ascuţite care să transmită o stare incomodă”.

Despre povestea micilor vietăţi năzdrăvane ne vorbeşte şi autoarea cărţii, Andreea Iatagan, în seria de resurse educaţionale Carte ÎmParte, proiect realizat de Asociaţia pentru Creativitate, şi cofinanţat de AFCN – https://www.youtube.com/watch?v=NLX8Zm66HIk

Tutorial Laura Grunberg –https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=lDMK9DdzCl4&feature=emb_logo

Tutorial Bilyana Velikova – https://www.youtube.com/watch?v=ht7EFrW4wOk

Blog: http://academiadecreativitate.ro/proiecte/

Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100060538154490

Instagram @academiadecreativitate

 

 

Leave a Reply