din culisele Academieievenimente Academie

Aniversăm împreună doi ani de creativitate!

By May 4, 2015 14 Comments

2ani_academia_de_creativitate

În luna mai, Academia de Creativitate împlineşte doi ani de la înfiinţare. Doi ani de când ne începem diminețile cu muzică și mișcare alături de micii noștri prieteni, la sesiunile de playgroup, și de când încurajăm juniorii să dea viață elementelor imaginate, cu ajutorul lutului, al acuarelelor și al textilelor, în cadrul atelierelor pe care le organizăm. 

Pentru a sărbători călătoria plină de culoare în care am pornit cu mult entuziasm în mai 2013, lansăm campania digitală „Dezvoltarea creativității contează!”. În perioada 4-17 mai vă așteptăm pe blogul Academiei și pe profilul de Facebook, să descoperim împreună cât de importante sunt imaginația și spiritul inovator în viața copiilor. V-am pregătit o serie de texte și imagini care, deși foarte colorate și jucăușe, transmit un mesaj esențial: stimularea creativității, încă de la vârste fragede, le întărește juniorilor încrederea în sine, în timp ce îngrădirea acesteia le descurajează curiozitatea nativă și independența. Pledăm în favoarea creativității și vrem să demonstrăm că nu este doar o modă superficială (cum ar crede părinții care continuă să le impună copiilor un set de reguli stricte ce le restrâng manifestările creatoare), ci, dimpotrivă, este o calitate înnăscută care, dezvoltată, are nenumărate efecte pozitive pe termen lung.

În acest demers ne susțin 13 „ambasadori”, deopotrivă părinți și promotori ai exprimării libere, care vor împărtăși cu voi viziunea personală asupra creativității. Ei sunt cei care sprijină această campanie  în mod public, cărora le mulțumim pentru entuziasmul pe care l-au arătat vizavi de colaborarea cu Academia de Creativitate: Adela Pârvu – jurnalist și designer de interior, Adina Niculae – curator și critic de artă, Alexandru Stoian – psiholog, Carmen Emanuela Popa – fashion designer, Carmen Vornicelu – jewelry designer, Cristian China-Birta – blogger, Dana Dragomirescu – blogger, Daniel Bălănescu – artist, Laura Ciocoiu – psiholog, Ileana Bîrsan – critic de film, Ioana Bâldea Constantinescu – jurnalist,  Laura Molnar – psiholog și Oana Mihăilescu – coach.

Sperăm ca mesajul campaniei  „Dezvoltarea creativității contează!” să aibă ecou în mulți dintre voi și împreună să încurajăm imaginația și ingeniozitatea copiilor noștri. Vă invităm, de asemenea, să contribuiți cu texte în comentarii pe blog și pe Facebook, și să răspândiți imaginile în social media, astfel încât să convingem un număr cât mai mare de părinți să își crească micuții într-un mediu creativ.

Academia-de-creativitate-2 Academia-de-Creativitate-3

 

Join the discussion 14 Comments

Leave a Reply