evenimente Academie

Fără teamă și lacrimi la grădiniță!

By October 27, 2014 No Comments

five-o-clock-tea

Deschidem seria evenimentelor Five o’clock tea! Vă așteptăm miercuri 12 noiembrie, ora 17, la Academia de Creativitate, să discutăm împreună cu psihologul Cristina Antochi despre cum putem ușura acomodarea copiilor în mediul nou de la grădiniță, și să bem o ceașcă de ceai, într-un cadru intim și prietenos. Juniorii sunt, de asemenea, bineveniți: am pregătit pentru ei jocuri și activități creative!

Frică? Accese de furie? Durere? Lacrimi? Sunt sentimente și manifestări normale pe care le trăim atât noi, părinții, cât mai ales copiii noștri, în primele zile de grădiniță. Anxietatea separării este un fenomen comun întâlnit în rândul micuților, atunci când experimentează primele contacte sociale, dar care, de obicei, se diminuează pe măsură ce copiii se obișnuiesc cu noul mediu. Necunoscând metodele care pot ușura desprinderea copiilor de cadrul protectiv al familiei, integrându-i astfel în colectivitate, această etapă de tranziție poate deveni extrem de stresantă și pentru părinți, care, de asemenea, se pot confrunta cu stări de anxietate.

Experiența de părinte ne rezervă însă mai multe surprize decât manualele de parenting pot cuprinde. Din acest motiv, Academia de Creativitate deschide seria evenimentelor Five o’clock tea cu o întâlnire între prietene, în care vom găsi împreună soluții pentru cele mai dificile probleme legate de intrarea copiilor noștri la grădiniță. Alături de noi va fi și psihologul Cristina Antochi, care ne va dezvălui câteva metode eficiente pentru succesul micuților la grădiniță.

Programul nostru este dedicat în principal mămicilor (dar nu excludem tăticii sau bunicii), pentru a le satisface nevoia acestora de comunicare, socializare și informare. În primii ani de viață ai copilului, toată energia mamei se consumă prin grija celui mic, prin preocupări care să îi satisfacă acestuia toate nevoile. De aceea, Five o’clock tea este o invitație într-un mediu cald și prietenos, pentru a petrece timp în beneficiul părinților, dar și al micuților. Aceste evenimente sunt organizate sub forma unor întâlniri între prieteni, la o ceașcă de ceai și biscuiți, într-o atmosferă calmă și senină, după modelul britanic al cărui nume îl poartă cu bucurie.

Five o’clock tea nu este însă un moment de separare de juniori, pentru că aceștia se vor simți la fel de bine în camera alăturată, fiind angrenați de unul din coordonatorii noștri la jocuri, cântece și activități creative. Ei vor pleca acasa cu desene, picturi, cântece învățate sau obiecte meșterite chiar de ei! De asemenea, vor avea ocazia să lege prietenii noi și să se obișnuiască cu un mediu apropiat celui de la grădiniță. Aceste activități sunt utile și în planul creativității, stimulându-i și ajutându-i să își îmbogățească bagajul imaginativ cu elemente noi.

Înscriere și cost

Pentru că ne dorim ca participanții să se asigure că au găsit locul potrivit în care vor putea să își împărtășească experiențele și trăirile, și să primească în același timp sfaturi prețioase, prima sesiune a programului Five o’clock tea este gratuită și se realizează pe baza înscrierii la adresa inscriere@feelsmart.ro.
Începând cu a doua sesiune, costul este de 50 lei / părinte cu un copil și 85 lei / părinte cu doi copii.

Când: miercuri 12 noiembrie

Ora: 17-18.30

Unde: Academia de Creativitate, str. Caragea Ioan Vodă nr. 2, București

Tel. contact: 0745 153 086 / 0737 646 451

Vă așteptăm cu drag!  

De asemenea, nu uitați să verificați blogul în zilele următoare! Veți avea ocazia să interacționați cu psihologul Cristina Antochi, care vă va răspunde tuturor întrebărilor pe care le aveți în legătură cu dezvoltarea încrederii în sine a micuților voștri.

Leave a Reply