dezvoltarea copiluluievenimente Academie

Să mergem în excursie!

By August 14, 2014 One Comment

Invitatie-incursiune-creativa II

Continuăm seria excursiilor cu activități creative, așa cum am promis! Chiar dacă vara se pregătește să apună, vacanța nu a luat sfarșit asadar încă putem derula povești minunate cu mult, mult timp liber!

Vacanța reprezintă timpul ideal pentru a explora, a crea și a învăța bucurându-ne de experiențele trăite în mijlocul naturii. Împreună cu prietenii noștri de la “Poveste cu cai” Snagov, aducem copiii în mijlocul naturii și îi ajutăm să o descopere atât prin intermediul artei cât și prin contactul direct cu animalele și vegetația ce se dezvoltă pe domeniul  Artha Park. Este binecunoscută importanța activităților în aer liber pentru dezvoltarea fizică, mentală și socială a copiilor, de aceea ne-am propus să le încurajăm!  Iată încă un bun prilej să celebrăm natura alături de copii, să îi lăsăm să își exprime liber spiritul explorator și creator.

A doua excursie va avea loc vineri, 5 septembrie, la Snagov.

Organizator: Academia de Creativitate

Parteneri: Poveste cu cai, Artha Park

Parteneri media: Gokid.ro, Urbankid.ro

Cost:

  • 170 lei/copil (prețul include: activitate creativă, acces parc, activități ecvestre, acces loc de joacă, acces parc animale, prânz, două gustări, apă și băutură răcoritoare, transport);
  • 130 lei/ însoțitor (prețul include: acces parc, acces parc animale, prânz, două gustări, apă, transport);

Program:

9.00 – Preluare copii din fața Academiei de Creativitate, str. Caragea Vodă nr 2, sector 1

9.15 – 10.00 – Transport București – Snagov

10.00 – 10.45 – Activități de acomodare (ne împrietenim, servim un fruct și ne pregătim pentru atelierul de creație)

10.45 – 12.45 – Atelier creativ (I)

13.00 – 14.00 – Prânz servit la restaurantul parcului Artha (pui grătar, piure și salată, răcoritoare)

14.15 – 14.45 – Vizită parc animale/Odihnă

14.45 – 15.45 – Activități ecvestre și relaționare căluți și ponei

15.45 – 16.30 – Jocuri de echipă

16.30 – 17.00 – Gustare (plăcintă/prăjitură home made)

17.00-17.15 – Organizare pentru plecare

17.15 – 18.00 – Întoarcere București și predare copii

 

Cu multă creativitate, vom confecționa proprii căluți!

Această activitate reprezintă un exercițiu foarte util de creativitate și manualitate, provocându-i pe copii să își confecționeze propriul căluț, prieten ce le va anima universul și după terminarea excursiei.

Juniorii vor fi invitați să reproducă acest animal elegant așa cum îl percep, cum îl înțeleg și, mai ales, în felul în care le-ar plăcea să arate! Pornind de la simpla observație a cailor ce ne vor fi în apropiere, discutând și analizând elementele care îl definesc în concepția fiecărui participant, căluțul de jucărie va fi pregătit să prindă viață.

Atelierul accesează și latura ludică a gândirii celor mici,  oferindu-le posibilitatea să asocieze jocul în construcția căluțului creându-l întocmai pentru a fi călărit. Odată finalizat,  juniorii vor fi încurajați să alerge împreună cu noul prieten pentru a completa armonios activitatea creativă.

Astfel, la Snagov, vor putea fi admirați cei mai veseli și colorati căluți!

Activitatea se va desfășura în două etape:

1. Confecționarea căluțului, proces care valorifică și solicită observația precum și capacitatea sintetică a copiilor. Cei mici vor compune elementele anatomice ale unui cal astfel încât să obțină imaginea pe care și-o doresc. Căluțul se va însufleți prin aplicarea detaliilor pe un băț ce va urma să fie călărit!

Materiale folosite: cartoane, foi colorate, foarfeci, pensule, creioane, culori de apă, elemente de colaj, sfoară colorată, lipiciuri.

2. Călăritul, ritual exploatat în cadrul unui joc de grup. Copiii vor fi provocați din nou la creativitate și vor avea astfel ocazia să folosească căluții confecționați mai devreme în jocuri cu și despre aceste animale. Vor alerga în jurul unor jaloane, vor imagina curse și se vor odihni în stil original atunci când oboseala își va spune cuvântul.

Această activitate completează într-un mod vesel atelierul, stimulându-i totodată pe copii să se miste creativ, să imagineze situații inedite și să exerseze spiritul de echipă.

Vom face cunostință cu poneii si căluții din poveste!

Activităților creative li se vor alătura cele prin care vom cunoaște în mod direct natura. Astfel, ne vom bucura de peisajele de poveste de la Snagov și ne vom împrieteni cu numeroase animale. Ne așteaptă în primul rând căluții a căror poveste o puteți afla pe www.povestecucai.ro.

În cadrul excursiei, am inclus și o ședință de inițiere în echitație pentru fiecare copil ce va fi realizată cu ajutorul unor cai sau ponei, în funcție de vârsta copilului.

De asemenea, „Povestea cu cai” va fi spusă de cei care au grijă ca aceasta să fie în continuă desfășurare, niste prieteni minunați ce ne vor oferi și o frumoasă demonstrație ecvestră!

Înscrieri

Înscrierea copiilor se realizează prin completarea formularului atașat și trimiterea acestuia la adresa de e-mail inscriere@feelsmart.ro până la data de 1 septembrie 2014.

Formular de înscriere

Înscrierea presupune achitarea unui avans de 30% din valoarea integrală a acesteia (50 lei/participant), urmând ca diferența să fie achitată la urcarea în microbuz. Avansul se poate achita prin virament bancar în contul Academiei de Creativitate sau în numerar, la sediul acesteia din str. Caragea Vodă nr 2, sector1.

În cazul în care nu se completează numărul minim necesar de participanți (8 copii), suma va fi restituită integral celor înscriși în termen de 5 zile lucrătoare de la data programării excursiei.

În cazul în care nu se mai poate onora participarea, returnarea avansului se face numai dacă absența este anunțată cu cel puțin 48 de ore înainte de desfășurarea excursiei, sumă din care se va scădea comisionul bancar (dacă plata s-a efectuat prin virament).

Recomandări generale:

Îmbrăcați copiii cu haine confortabile: pantaloni lungi subțiri, tricou, hanorac, pălărie/șapcă, adidași

Includeți în bagaj: 2 tricouri de schimb, un prosopel, cremă de protecție solară și spray antițânțari

 

Pentru alte întrebări, acestea sunt datele noastre de contact:

Academia de Creativitate

Adresa: strada Caragea Ioan Voda nr.2, sector 1

E-mail: contact@feelsmart.ro

Tel: 0737 646 451

Vă așteptăm cu drag! 

Alina Tudor

Join the discussion One Comment

Leave a Reply