dezvoltarea copiluluievenimente Academie

Copii, hai să explorăm natura! Vineri, la Snagov!

By July 24, 2014 2 Comments

excursie-creativa-Academia-de-Creativitate

În luna august, lansăm o serie de excursii creative! Părăsim orașul și ne reconectăm cu natura și sunetele, miresmele și texturile fascinante pe care ni le pune la dispoziție.

Activitățile în aer liber sunt esențiale pentru dezvoltarea fizică, mentală și socială a copiilor. Astfel, împreună cu prietenii noștri de la „Poveste cu cai”,  îi invităm pe juniori să descopere frumusețea naturii, atât prin intermediul artei, cât și prin contactul direct cu animalele și cu plantele: vom invăța să iubim caii, vom cunoaște și îngriji alte viețuitoare mici, vom explora natura, vom mânca împreună, vom cânta și ne vom juca.

Prima excursie creativă are loc vineri, 1 august 2014, la Snagov.

organizator: Academia de Creativitate

parteneri: Poveste cu Cai și Artha Park

cost:

  • 170 lei/copil (prețul include: activitate creativă, acces parc, activități ecvestre, acces loc de joacă, acces parc animale, prânz, două gustări, apă, ceai și băutură răcoritoare, transport)
  • 130 lei/ insoțitor (prețul include: acces parc, acces parc animale, prânz, două gustări, apă, ceai și băutură răcoritoare, transport)

program:

9.00 – Preluare copii din fața Academiei de Creativitate, str. Caragea Vodă nr 2, sector 1

9.15 – 10.00 – Transport București – Snagov

10.00 – 10.30 – Activități de acomodare (ne împrietenim, servim un fruct și ne pregătim pentru atelierul de creație)

10.30 – 12.15 – Atelier creativ (I)

12.30 – 13.30 – Prânz servit la restaurantul parcului Artha (gustare caldă în valoare de 20 lei: pui grătar sau pane, garnitură și salată, răcoritoare)

13.30 – 14.15 – Vizită parc animale/Odihnă

14.15 – 15.30 – Activități ecvestre și acces loc de joacă 

15.30 – 16.30 – Atelier creativ (II)

16.30 – 17.00 – Gustare (plăcintă/prăjitură home made) 

17.00 – 17.45 – Întoarcere București și predare copii

Vom fi creativi și ne vom construi propria „fermă a veseliei”!

Această activitate îmbină într-un mod armonios creativitatea, manualitatea și jocul, și le oferă copiilor posibilitatea să recompună o construcție la scară mică, întocmai la nivelul percepției lor.

Pornind de la organizarea fizică a unei ferme de animale, juniorii vor construi acest ansamblu așa cum îl imaginează ei, folosind cartoane colorate, foarfeci, pensule, creioane, precum și elemente de colaj. Odată finalizată construcția fermei, copiii vor fi încurajați să o populeze cu animale diverse din lut, lăsând imaginația să îi ghideze și în această aventură.

Astfel, sub îndrumarea instructorilor noștri, vor lua naștere cele mai vesele și colorate ferme în care sunt adăpostite cele mai nostime și jucăușe animale!

Atelierul este structurat în două etape:

1. Construcția fermei, activitate la care copiii vor fi ajutați să pună în valoare elementele arhitecturale pe care le consideră  importante pentru aceasta. Sunt stimulate imaginația, coordonarea, viziunea spațială și comunicarea pentru exprimarea celor mai năstrușnice idei!

Materiale folosite: cartoane, foi colorate, foarfeci, pensule, creioane, culori de apă, elemente de colaj, sfoară colorată, lipiciuri.

2. Modelarea unor animale din lut, elemente zoomorfe ce vor anima ferma construită din carton. Copiii vor fi provocați din nou la creativitate și vor avea astfel ocazia să experimenteze tehnici noi de lucru pentru a obține elementele imaginate. Vor învăța să înțeleagă formele zoomorfe și, o dată cu aceasta, să le îmbine într-un mod original pentru a recompune lumea înconjurătoare. Sub acest aspect, atelierul este un exercițiu excelent de manualitate și imaginație.

Materiale folosite: lut, instrumente de modelaj, bețișoare din lemn, crenguțe și alte elemente vegetale.

Vom descoperi cât de prietenoși sunt căluții și vom învăța să călărim!

Activităților creative li se vor alătura cele prin care vom cunoaște în mod direct natura. Ne vom bucura de peisajele de poveste de la Snagov și ne vom împrieteni cu numeroase animale. Ne așteaptă în primul rând căluții, a căror poveste o puteți afla pe www.povestecucai.ro.

În cadrul excursiei, am inclus și o ședință de inițiere în echitație pentru fiecare copil, ce va fi realizată cu ajutorul unui cal sau ponei, în funcție de vârsta copilului.

Înscrieri:

Înscrierea copiilor se realizează prin completarea formularului atașat și trimiterea acestuia la adresa de e-mail inscriere@feelsmart.ro până la data de 30 iulie 2014.

Formular-înscriere

Înscrierea presupune achitarea unui avans de 30% din valoarea integrala a acesteia (50 lei/copil), urmând ca diferența să fie achitată la urcarea în microbuz. Avansul se poate achita prin virament bancar în contul Academiei de Creativitate sau în numerar, la sediul acesteia din str. Caragea Vodă nr 2, sector 1.

În cazul în care nu se completează numărul minim necesar de participanți (6 copii), suma va fi restituită integral celor înscriși în termen de 5 zile lucrătoare de la data programării excursiei.

Dacă nu se mai poate onora participarea, returnarea avansului se face numai daca absența este anunțată cu cel puțin 48 de ore înainte de desfășurarea excursiei, sumă din care se va scădea comisionul bancar (dacă plata s-a efectuat prin virament).

Recomandări generale:

  1. Îmbrăcați copiii cu haine confortabile: pantaloni lungi subțiri, tricou, hanorac, pălărie/șapcă, adidași
  2. Includeți în bagaj: 2 tricouri de schimb, un prosopel, cremă de protecție solară și spray antițânțari

 

Pentru alte întrebări, acestea sunt datele noastre de contact:

Academia de Creativitate

Adresa: strada Caragea Ioan Voda nr.2, sector 1

E-mail: contact@feelsmart.ro

Tel: 0737 646 451

www.feelsmart.ro

Vă așteptăm cu drag! 

Alina Tudor

Join the discussion 2 Comments

  • Andreea says:

    Ce varsta trebuie sa aiba copiii?

    • Draga Andreea, nu exista o limita inferioara de varsta invitandu-i astfel pe parinti sa aprecieze daca cel mic se poate integra in aceasta excursie. Dar, ca sa poata participa singur la activitati, juniorul ar trebui sa aiba minim 4 ani. In aceasta situatie poate merge neinsotit de un adult. Daca este mai mic, poate merge insotit si va fi ajutat sa participe la activitatea creativa. Va asteptam cu drag! 🙂

Leave a Reply