dezvoltarea copilului

Vrei să-i (re)decorezi camera celui mic? Chiar el te poate ajuta!

By February 21, 2014 No Comments

sa decoram impreuna

Așa cum am mai scris, copiii au potențial creativ extraordinar, însă dacă nu îi încurajăm să se manifeste în această direcție încă de mici, își vor pierde entuziasmul și dorința de explorare specifice copilăriei, conformându-se cu standardele  adesea întâlnite.

Și cum să-i stimulăm creativ mai bine, dacă nu prin activități pe care să le facem împreună?

Iată niște idei despre cum le putem (re)decora camera juniorilor noștri prin mici, dar colorate schimbări, care le vor dezvolta abilitatea de a face corelații neobișnuite între obiecte pentru a ajunge la rezultatul dorit, atât estetic, cât și funcțional. Mai mult, recondiționarea pieselor de mobilier și reutilizarea jucăriilor pe care nu le mai folosesc ne ajută să-i învățăm pe copii o lecție valoroasă despre reciclare și valoarea banilor!

Să începem cu pereții! Ce spuneți de niște tablouri 3D din jucării? Nu aveți nevoie decât de niște lipici, culori, foarfecă și, desigur, jucăriile pe care le alege micuțul vostru!

Introduceți în ecuație niște nasturi veseli și colorați, și iată ce iese!

Acum hai să schimbăm atmosfera în cameră printr-o veioză hazlie! Putem recondiționa foarte simplu abajurul unei lămpi vechi, cu un strop de inspirație și de culoare!

Un mesaj ascuns, lipit în interiorul abajurului, și povestea poate începe! Iată ce ușor!

abajur_scris

În caz că cel mic e fan lego, putem construi împreună un suport de veioză! Uite așa. Iar dacă tot suntem la capitolul „noptieră”, ce-ar fi s-o transformăm într-o prințesă?

Cu siguranță copilului vostru îi place să se ascundă și își dorește să aibă un colț doar al lui, care să-i hrănească spiritul de aventură. Așa că dacă aveți destul loc în cameră, de ce să nu-i construiți un cort? Puteți improviza cu cearceafuri, folosind ca suport o masă, scaune sau o agățătoare din tavan.

Iată o idee ingenioasă prin care să-i creați un fotoliu confortabil și colorat, exact ca în lumea jucăriilor! Lipiți pe spătarul și pe brațele unui scaun pompoane mari din lână sau mohair, sau chiar câteva dintre jucăriile lui de pluș!

Un corp de bibliotecă atât de colorat se va încadra în mod sigur în atmosfera veselă din camera celui mic. Înarmați-vă cu pensule și răbdare!

dulap_reconditionat

Dacă încă mai aveți pătuțul de bebeluș al copilului vostru, iată cum îl puteți transforma într-un birou „de creație”!

Și o ultimă sugestie pentru cei deja avansați în arta meșteritului și a recondiționării mobilierului. Așa puteți schimba o noptieră veche și plictisitoare într-un corp de bucătărie unde cei mici pot „găti” entuziasmați primele lor mâncăruri.

Nu uitați că juniorii noștri au nevoie să se dezvolte într-un mediu creativ acasă și chiar dacă sunteți tentați să credeți că o veioză pictată este un lucru banal, irelevant, nu este așa! Gândirea creativă îl va ajuta pe cel mic foarte mult în viitor, iar activitățile de lucru manual sunt potrivite pentru a-i arăta că-l încurajăm să se manifeste liber și că orice situație sau obiect poate fi personalizat în funcție de preferințele individuale.

Sperăm să găsiți folositoare sugestiile noastre și vă invităm să ne împărtășiți alte idei!

*Imaginile au fost preluate de pe diferite site-uri de Internet; menționăm că nu deținem drepturi asupra niciuneia.

 

Raluca Dumitrescu

Leave a Reply