dezvoltarea copilului

Cum ne incurajam copiii sa aiba mai multa incredere in ei?

By July 23, 2013 No Comments

creativitate-copii

Ii laudam de fiecare data cand vin la noi cu un obiect facut de ei, ii incurajam sa incerce activitati noi, le spunem ca sunt frumosi, destepti si artisti?

Dar ce se intampla daca nu este asa si cresc cu ideea ca sunt cei mai cei, cand de fapt nu sunt? Este de la sine inteles ca pentru fiecare parinte copilul sau este cel mai grozav, insa realitatea ne poate arata, ca intr-un grup de prieteni micutul nostru nu este cel mai rasarit, chiar daca noi l-am invatat sa creada asa. Si ce ne facem cand copilul nostru se va lovi de prima lui dezamagire, de prima palma a realitatii? Si aici sunt cateva solutii: il imbratisam, il sarutam, ii intarim inca o data increderea in el si ii spunem sa nu creada ce spun oamenii rai.

Insa, nu asta este solutia! In ziua de astazi, exista numeroase forumuri de discutii intre mamici unde putem afla sfaturi din experienta altor mamici referitoare la cresterea increderii in sine a copiilor, aplicate de ele si cu succes asupra copiilor lor.

Si eu, mamica la randul meu, o sa va impartasesc parerea despre acest subiect. Cred cu tarie, ca fiecare dintre micutii nostri se naste cu material genetic creativ, care daca este descoperit si slefuit, ii va aduce copilului si noua, ca parinti, cele mai mari satisfactii. Automat, atunci cand descoperim talentul ascuns al copilului nostru, il putem fructifica si putem obtine rezultate deosebite.

Ilincai ii place sa danseze, i-au fost apreciate dansurile de la serbarile de la gradi, iar eu i-am spus ca este minunata si am aratat si altor prieteni filmuletele cu ea dansand. Au fost tare apreciate miscarile Ilincai si voiosia pe care o emana in timpul coregrafiilor.

Cum i-am descoperit acest talent? Ilincai ii placea sa danseze alaturi de mami si tati prin casa, oferind adevarate spectacole, dar pe care nu avea cine sa le urmareasca. Ii vedeam bucuria de a se misca si amuzamentul pe care i-l starnea aceasta activitate, asa ca am mers cu ea la un curs de dans. De atunci, avem toate duminicile ocupate, iar Ilinca asteapta cu nerabdare sfarsitul de saptamana pentru a invata pasi noi. E constienta ca e talentata si nu-i este teama sa o arate. Se bucura de aprecierea celor din jur si noi ne bucuram ca avem un copil sanatos fizic si psihic.

Va sfatuiesc sa faceti acelasi lucru cu copiii dumneavostra, iar daca Academia de Creativitate pentru copii feel smART va poate ajuta sa faceti asta, prin cursurile de modelaj, pictura, textile sau podoabe, am fi tare bucurosi!

O zi colorata si plina de incredere!

Leave a Reply