Metode și tehnici de lucru inovatoare

Curs “Dans creativ”

Parte a conceptului de dezvoltare armonioasă prin creativitate, atelierul de dans creativ este conceput pe două grupe de vârste, astfel încât să răspundă nevoilor unui număr cât mai mare de copii. Comunicarea non-verbală este o formă esențială de exprimare a sentimentelor, trăirilor și căutărilor celor mici, iar dansul explorează această formă de manifestare.

În cadrul atelierelor noastre, punem accent pe unicitatea fiecărui copil, pe felul diferit al fiecăruia de a se mișca, de a exprima ceea ce simte și ceea ce este prin mișcare. Dansul creativ va permite micilor participanți să cunoască mai bine spațiul în care se desfășoară, să se autodescopere în cel mai sincer mod cu putință, să își cunoască limitele și să le depășească fără vreo presiune exterioară. Nu există modalități corecte sau greșite de mișcare și nu există limite de exprimare, iar fiecare copil va pune în rol propria personalitate. Cursul de dans creativ ajută atât la dezvoltarea motrică, dar și a limbajului, datorită melodiilor îndrăgite de cei mici, pe care le vor învăța și repeta.

Utilizăm coregrafii libere, neimpuse, iar copiii vor învăța să-și creeze propriile înlănțuiri de mișcări în funcție de starea pe care o au, la fiecare sesiune în parte.

Materiale folosite: eșarfe, bile, materiale de diferite texturi, cercuri, baloane

Durata

60 minute

Vârsta

2-7 Ani

Program

Marți, 17.30 – 18.30 (4-7 ani)

Preț

40 lei/ședința

Părinții au obligația să completeze un formular cu informații despre starea de sănătate a copilului (alergii, sensibilități) și să își exprime scris acordul sau dezacordul pentru fotografierea copilului în timpul cursului.

Pentru o bună desfășurare a acestor întâlniri și pentru a evita neplăcerea supra-aglomerării, vă rugăm să vă înscrieți on-line sau să telefonați în prealabil.