Metode și tehnici de lucru inovatoare

Curs “Ceramică/Modelaj în lut”

Imaginați-vă două mânuțe nerăbdătoare să construiască forme în nisip sau pământ: stele de mare, rățuște, castele. De ce să nu transformăm lutul într-o poveste spusă de acele mânuțe nerăbdătoare să exprime un univers de inspirație? La cursul de modelaj al Academiei de Creativitate, copiii cu vârste între 4 și 6 ani vor experimenta modalități multiple de a textura diverse suprafețe și de a transforma banalul lut în obiecte pline de frumusețe. De la ceșcuțe pentru ceaiul păpușilor, până la globuri pentru bradul de Crăciun, copiii pot modela o infinitate de lucruri care să le coloreze viața, dezvoltându-le totodată creativitatea, coordonarea și dexteritatea.

Elementele modelate de copii vor fi arse într-un cuptor de ceramică, iar copiii vor pleca acasă cu mica lor creație. Astfel, cursul parcurge toate etapele de lucru ale ceramicii traduse pentru nivelul de înțelegere al copiilor: modelaj, finisare, colorare/decorare, ardere.

Materiale folosite: argilă, angobe, oxizi și glazuri pentru argilă

Recomandări: șorțuleț sau haine ușor de curățat

Durata

60 minute

Vârsta

5-10 Ani

Program

Miercuri 17.00 – 18.00

Preț

60 lei/ședința, materialele sunt incluse în preț /
Arderea în cuptor se achită separat (intre10 lei-50 lei, în funcție de dimensiunea obiectului)

Părinții au obligația să completeze un formular cu informații despre starea de sănătate a copilului (alergii, sensibilități) și să își exprime scris acordul sau dezacordul pentru fotografierea copilului în timpul cursului.

Pentru o bună desfășurare a acestor întâlniri și pentru a evita neplăcerea supra-aglomerării, vă rugăm să vă înscrieți on-line sau să telefonați în prealabil.