„Start visuri. Dialoguri inspirate pentru copii curioși”

Pe locuri, fiţi gata, “Start visuri”! Toamna aceasta ne îndeamnă să fim mai creativi, mai motivaţi în ceea ce facem, mai încrezători în propriile forţe. Asociaţia pentru Creativitate, în parteneriat cu Şcoala Gimnazială “Petru Rareş” Chiajna, Şcoala Gimnazială “Ion Vişoiu” Chitila şi Casa de Cultură “Doamna Chiajna”, le propune adolescenţilor din aceste localităţi o serie de conferinţe – atelier menite să îi sprijine şi să îi motiveze în parcursul lor educaţional.

„Start visuri. Dialoguri inspirate pentru copii curioși” este proiectul care doreşte să inspire tânăra generaţie prin vocile unor personalităţi din viaţa cultural-sportivă românească. Peste 240 de copii se vor întâlni, de-a lungul a 6 sesiuni, cu scriitori, ilustratori și sportivi de performanță pentru inspirație și conectare. Împletim lectura cu ilustrația și performanța din sport pentru a contura o educație alternativă.

Autori remarcabili ne vor vorbi despre puterea cărţilor, despre libertatea oferită de fiecare pagină citită, despre creativitate şi forţa ei de a depăşi obstacole. Suntem bucuroşi să îi avem alături pe scriitorii: Laura Grunberg, Carmen Tiderle, Ana Maria Sandu, Radu Vancu, T.O. Bobe şi Petre Crăciun. Experienţa lor va fi dublată de cea a sportivilor celebri invitaţi care ne vor împărtăşi povestea lor: Ana Maria Popescu (Brânză) (scrimă), Alina Dumitru (judo), Maria Magdalena Rusu (canotaj), Claudia Maria Isailă (atletism – suliţă), Leonard Doroftei (box) şi Nana Falemi (fotbal).

“Ne dorim ca aceste conferinţe-atelier nu doar să-i inspire pe copii, ci să le ofere şi căile necesare pentru a reuşi în călătoria lor. Suntem convinşi că dialogurile inedite, care îi vor avea drept protagonişti pe unii dintre cei mai influenţi români ai momentului, vor reuşi să trezească în inimile tinerilor dorinţa de a-şi îndepli visurile şi de a aduce un plus de valoare comunităţii din care fac parte”, a declarat Alina Tudor, preşedinta Asociaţiei pentru Creativitate.

La finalul conferinţelor, adolescenţii vor fi invitaţi să participe la o serie de ateliere de desen inspirate din discursurile scriitorilor şi sportivilor. Ilustratorii: Anca Smărăndache, Veronica Neacşu, Ionuţ Olaru, Cristiana Radu, Maria Borţoi, Diana Tivu, Maria Constantinescu, Maria Doni şi Raluca Burcă îi vor ghida pe participanţi în alegerea temelor, iar lucrările lor vor face parte dintr-o revistă colectivă dedicată colegilor mai mici din Chiajna şi Chitila.

Scopul proiectului „Start visuri. Dialoguri inspirate pentru copii curioși” este de a da putere tinerilor să-și îmbrățișeze pasiunile, să-și dezvolte abilitățile, disciplina și să aibă un impact pozitiv asupra societăţii în care trăiesc. Combinând literatura, arta şi sportul, evenimentul își propune să creeze un mediu dinamic și motivator care va lăsa o impresie de durată asupra participanților.

Proiectul Asociaţiei pentru Creativitate este cofinanţat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN), iar parteneri media ne sunt Modernism.ro, Ştiripentrucopii.ro şi Parenting 2.0. Mulţumiri tuturor!

 

 Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanţării.

 

Vă invităm să ne urmăriţi pe:

https://academiadecreativitate.ro/proiecte/start-visuri/

Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100060538154490

https://www.facebook.com/asociatiaptcreativitate

Instagram: https://www.instagram.com/asociatiapentrucreativitate

#StartVisuri, inspiraţie pentru campionii de mâine

Visul fiecărui copil este atât de important, fie că își imaginează că va deveni medic, artist, sportiv de performanţă, astronaut sau antreprenor. Însă transformarea acestor visuri în realitate necesită multă susţinere, încurajare și instrumente potrivite pentru a descoperi potențialul fiecărui copil. Este esențial să creăm un mediu în care copiii nu doar că visează măreț, dar sunt și încurajați să-și îndeplinească aceste visuri. Motivația copiilor de a-și atinge aspirațiile înseamnă să le insuflăm încrederea, reziliența și determinarea, atât de necesare pentru a depăși obstacolele și a-și transforma viziunea în realitate.

În această toamnă, Asociaţia pentru Creativitate a adus în faţa copiilor din Chiajna şi Chitila personalităţi de marcă din lumea artistică şi sportivă, într-un dialog menit să încurajeze tinerele generaţii să lupte pentru fiecare vis. Timp de şase săptămâni, la Casa de Cultură “Doamna Chiajna” şi la Şcoala Gimnazială “Prof. Ion Vişoiu” din Chitila, scriitorii inivitaţi în proiectul “Start Visuri. Dialoguri inspirate pentru copii curioşi”: Laura Grunberg, Carmen Tiderle, Ana Maria Sandu, T.O. Bobe, Radu Vancu şi Petre Crăciun, şi campionii: Ana Maria Brânză, Magdalena Rusu, Claudia Isailă, Alina Dumitru, Leonard Doroftei şi Falemi Nana au încurajat cei peste 280 de copii să găsească acel lucru care îi face fericiţi, să creadă în ei şi în visul lor şi să depună efortul necesar pentru a-şi îndeplini acest vis. “Nu pierdeţi timpul în copilărie şi adolescenţă. E momentul când acumulaţi cel mai uşor. Învăţaţi limbi străine, învăţaţi să cântaţi la un instrument, citiţi orice vă cade în mână, fiţi curioşi până la cer şi nu vă fie frică să vă exprimaţi! Spre deosebire de noi, cei  mai în vârstă, voi aveţi de mici mediile cu putinţă să arătaţi lumii cine sunteţi. Dar când o faceţi, fiţi interesanţi! Acesta e cel mai important mesaj de la mine pentru voi azi. În primul rând, Think! Şi-n al doilea rând, Think different!, ca să schimbaţi în bine, fie şi un pic, lumea noastră.”, le-a spus copiilor poeta Carmen Tiderle, în discursul său.

Copiii au fost bucuroşi să descopere povestea din spatele succesului invitaţilor proiectului #StartVisuri, să afle cum a luat naştere fiecare vis, care au fost sacrificiile depuse, ce i-a motivat să continue să lupte pentru visul lor. Cuvintele scriitorilor şi campionilor la sport le amintim pe pagina dedicată iniţiativei Asociaţiei pentru Creativitate: https://academiadecreativitate.ro/proiecte/start-visuri/

Proiectul #StartVisuri s-a născut din credinţa că fiecare copil are nevoie să fie încurajat să-și urmeze pasiunile și să creadă în abilitățile lui. Sprijinul venit din partea părinților, profesorilor și mentorilor joacă un rol esențial în formarea încrederii în sine și a rezilienței copiilor. Comunicarea constantă și un mediu care să le asigure siguranţa îi ajută pe copii să înțeleagă că visurile lor nu sunt doar valide, ci și realizabile.

„Fiecare copil are un potenţial uriaş. Prin crearea unui climat de susținere, încurajarea curiozității și aprecierea efortului mai mult decât a rezultatelor, construim o fundație în care visurile pot înflori și prinde viață. Tocmai de aceea, suntem convinşi că astfel de întâlniri pot rămâne adânc în mintea şi sufletul copiilor şi pot fi începutul unor poveşti măreţe”, a declarat Alina Tudor, preşedinta Asociaţiei pentru Creativitate.

Inspiraţi de cuvintele scriitorilor şi campionilor sportivi, copiii au acceptat propunerea Asociaţiei pentru Creativitate de a fi la rândul lor modele pentru colegii mai mici. Îndrumaţi de artiştii: Anca Smărăndache, Cristiana Radu, Diana Tivu, Vero Neacşu, Maria Borţoi, Ionuţ Olaru, Maria Doni, Maria Constantinescu şi Raluca Burcă, copiii au realizat o serie de desene, iar cele mai expresive 40 de lucrări vor face parte dintr-o mapă cu planşe de colorat care va ajunge la clasele primare din şcolile partenere. În acest fel, încurajăm potenţialul creator, descoperim noi talente, sprijinim interacţiunea între generaţii şi responsabilitatea faţă de societate.

Proiectul “Start Visuri. Dialoguri inspirate pentru copii curioşi” este o iniţiativă a Asociaţiei pentru Creativitate, cofinanţată de Administraţia Fondului Cultural Naţional (AFCN) şi a avut ca parteneri Şcoala Gimnazială “Petru Rareş” Chiajna, Şcoala Gimnazială “Prof. Ion Vişoiu” Chitila, Casa de Cultură “Domana Chiajna”. Parteneri media ne sunt Modernism.ro, Ştiripentrucopii.ro şi Parenting 2.0. Mulţumiri tuturor! Prin inițiative educaționale, activități de implicare comunitară, sprijinirea mediului cultural și colaborarea cu unităţile de învăţământ, Asociaţia pentru Creativitate îşi propune să cultive o lume în care visurile copiilor sunt celebrate și susținute la fiecare pas.

     Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanţării.

Conferinţe

2 octombrie, ora 13.00, Şcoala Gimnazială “Ion Vişoiu” Chitila

Claudia Isailă – Campioană mondială la aruncarea suliţei

“Îndrăzniţi să visaţi! Eu am pus o sămânţă şi, peste ani, cu multă muncă şi perseverenţă, am ajuns campioană. La început, nu ştiam ce înseamnă atletismul, dar voiam să fac parte dintr-un vis. Nu am fost la început cea mai bună, dar am muncit enorm şi am devenit cea mai bună. Şi nu mi-am antrenat doar corpul, ci şi mintea. Nu poţi să ai realizări mari dacă nu îţi antrenezi mintea, psihicul, dacă nu eşti ordonat şi disciplinat. Putem spune că aceasta este reţeta succesului. Emoţia unei mari realizări îţi rămâne mereu în suflet. Victoria de la Mondialele de la Seul o simt şi astăzi. Nu am plecat din poziţia de favorită, dar am început concursul cu gândul să îmi fac bine treaba şi aşa am aruncat cel mai mult.

Astăzi, ca profesor, îmi doresc să cresc mari campioni. Pe copiii care vin la antrenamentele de atletism îi îndemn şi să citească foarte mult, să îşi pună zilnic mintea să performeze”.

 

Petre Crăciun – scriitor

Scriitorul nu reprezintă o profesie ca oricare alta. A scrie este o vocaţie, o bucurie ce vine din dorinţa de a dărui fiecăruia o carte. Nu am avut succes de la început. Primele mele poezii au fost refuzate, fiind considerate un gen care nu ar fi citit. Nu m-am lăsat descurajat şi am reînviat basmul, iar de atunci scriu pentru copii. Mi-am dedicat vouă, copiilor, întreaga activitate pentru că voi sunteţi o sursă inepuizabilă de inspiraţie.

Dacă ar fi să vă dau o reţetă de succes pentru un scriitor, aş spune că acesta trebuie să aibă în primul rând un har creator. Talentului i se adaugă inovaţia, imaginaţia şi munca.”

 

11 octombrie, ora 14.00, Casa de Cultură “Doamna Chiajna”

T.O. Bobe, scriitor

 

“Să ne urmăm visul. Aceasta este marea provocare a fiecăruia dintre noi. Pe parcursul vieţii, visul se poate schimba. Când eram mic, eu îmi doream să mă fac gunoier pentru că îi vedeam pe acei oameni că primesc bani de la oameni pentru a le colecta deşeurile. Mai târziu, am vrut să devin actor, apoi regizor. Mi-a plăcut să citesc foarte mult, iar acest lucru m-a făcut mai târziu să scriu. Aşadar, marea provocare pentru voi este să vă păstraţi visul şi să munciţi pentru el”.

 

 

 

Nana Falemi, fotbalist

“Eu am fost acel copil care pierdea mereu la fotbal. Din acest motiv, mi-am dorit să mă antrenez cu un profesionist şi am ajuns la o şcoală de fotbal. Dar, pentru a ajunge cu adevărat să profesezi, este nevoie de mult antrenament, de multe ore de muncă, de renunţări. De asemenea, este important să ştiţi că, după atâta efort, este posibil să ajungeţi într-un punct pe care să nu îl mai puteţi depăşi, să simţiţi că nu mai puteţi face faţă fizic şi mental. Acela va fi un test pentru voi. Dacă veţi avea dorinţa să mergeţi mai departe, veţi reuşi!”

 

16 octombrie, ora 13.00, Şcoala Gimnazială “Prof. Ion Vişoiu” Chitila

Laura Grunberg, scriitoare

 

“𝑆̧𝑖 𝑒𝑢 𝑎𝑚 𝑓𝑎̆𝑐𝑢𝑡 𝑠𝑝𝑜𝑟𝑡 𝑐𝑎̂𝑛𝑑 𝑒𝑟𝑎𝑚 𝑚𝑖𝑐𝑎̆. 𝐴𝑚 𝑖̂𝑛𝑐𝑒𝑝𝑢𝑡 𝑐𝑢 𝑔𝑖𝑚𝑛𝑎𝑠𝑡𝑖𝑐𝑎 𝑠̧𝑖 𝑒𝑟𝑎𝑚 𝑑𝑒𝑠𝑡𝑢𝑙 𝑑𝑒 𝑏𝑢𝑛𝑎̆. 𝐼̂𝑛𝑠𝑎̆ 𝑎𝑚 𝑣𝑎𝑧𝑢𝑡-𝑜 𝑝𝑒 𝑁𝑎𝑑𝑖𝑎 𝐶𝑜𝑚𝑎̆𝑛𝑒𝑐𝑖 𝑖̂𝑛𝑡𝑟-𝑢𝑛 𝑐𝑜𝑛𝑐𝑢𝑟𝑠 𝑠̧𝑖 𝑚𝑖-𝑎𝑚 𝑑𝑎𝑡 𝑠𝑒𝑎𝑚𝑎 𝑐𝑎̆ 𝑎𝑐𝑒𝑎 𝑓𝑒𝑡𝑖𝑡̧𝑎̆ 𝑎𝑟𝑒 𝑝𝑢𝑡𝑒𝑟𝑒𝑎 𝑑𝑒 𝑎 𝑎𝑗𝑢𝑛𝑔𝑒 𝑜 𝑐𝑎𝑚𝑝𝑖𝑜𝑎𝑛𝑎̆. 𝑀𝑎𝑖 𝑡𝑎̂𝑟𝑧𝑖𝑢 𝑎𝑚 𝑝𝑟𝑎𝑐𝑡𝑖𝑐𝑎𝑡 𝑡𝑒𝑛𝑖𝑠𝑢𝑙, 𝑠𝑝𝑜𝑟𝑡 𝑝𝑒 𝑐𝑎𝑟𝑒 𝑖̂𝑙 𝑓𝑎𝑐 𝑠̧𝑖 𝑎𝑠𝑡𝑎̆𝑧𝑖 𝑐𝑢 𝑝𝑙𝑎̆𝑐𝑒𝑟𝑒. 𝐷𝑟𝑢𝑚𝑢𝑙 𝑣𝑖𝑒𝑡̧𝑖𝑖 𝑚-𝑎 𝑐𝑜𝑛𝑑𝑢𝑠 𝑐𝑎̆𝑡𝑟𝑒 𝑚𝑎𝑡𝑒𝑚𝑎𝑡𝑖𝑐𝑎̆, 𝑎𝑝𝑜𝑖 𝑠𝑜𝑐𝑖𝑜𝑙𝑜𝑔𝑖𝑒 𝑠̧𝑖 𝑎𝑐𝑡𝑖𝑣𝑖𝑠𝑚. 𝐷𝑢𝑝𝑎̆ 𝑛𝑎𝑠̧𝑡𝑒𝑟𝑒𝑎 𝑓𝑖𝑢𝑙𝑢𝑖 𝑚𝑒𝑢, 𝑎𝑚 𝑖̂𝑛𝑐𝑒𝑝𝑢𝑡 𝑠𝑎̆ 𝑖𝑛𝑣𝑒𝑛𝑡𝑒𝑧 𝑝𝑜𝑣𝑒𝑠̧𝑡𝑖 𝑠̧𝑖 𝑖̂𝑛 𝑎𝑐𝑒𝑠𝑡 𝑓𝑒𝑙 𝑎𝑚 𝑑𝑒𝑣𝑒𝑛𝑖𝑡 𝑠𝑐𝑟𝑖𝑖𝑡𝑜𝑎𝑟𝑒 𝑑𝑒 𝑐𝑎𝑟𝑡𝑒 𝑝𝑒𝑛𝑡𝑟𝑢 𝑐𝑜𝑝𝑖𝑖. 𝐴𝑖𝑐𝑖 𝑐𝑟𝑒𝑑 𝑐𝑎̆ 𝑚𝑎̆ 𝑟𝑒𝑔𝑎̆𝑠𝑒𝑠𝑐. 𝐴𝑚 𝑖̂𝑛𝑐𝑒𝑟𝑐𝑎𝑡 𝑚𝑢𝑙𝑡𝑒 𝑙𝑢𝑐𝑟𝑢𝑟𝑖 𝑖̂𝑛 𝑣𝑖𝑎𝑡̧𝑎 𝑚𝑒𝑎 𝑠̧𝑖 𝑚𝑖-𝑎𝑚 𝑑𝑎𝑡 𝑠𝑖𝑙𝑖𝑛𝑡̧𝑎 𝑠𝑎̆ 𝑓𝑖𝑢 𝑏𝑢𝑛𝑎̆ 𝑖̂𝑛 𝑡𝑜𝑡 𝑐𝑒𝑒𝑎 𝑐𝑒 𝑓𝑎𝑐. 𝑉𝑖𝑎𝑡̧𝑎 𝑝𝑜𝑎𝑡𝑒 𝑓𝑖 𝑜 𝑣𝑖𝑎𝑡̧𝑎̆ 𝑝𝑒𝑟𝑓𝑜𝑟𝑚𝑎𝑛𝑡̧𝑎̆ 𝑠𝑎𝑢 𝑝𝑜𝑎𝑡𝑒 𝑓𝑖 𝑜 𝑣𝑖𝑎𝑡̧𝑎̆ 𝑒𝑥𝑝𝑒𝑟𝑖𝑒𝑛𝑡̧𝑎̆. 𝐼𝑛𝑑𝑖𝑓𝑒𝑟𝑒𝑛𝑡 𝑐𝑒 𝑡𝑖𝑝 𝑑𝑒 𝑣𝑖𝑎𝑡̧𝑎̆ 𝑎𝑙𝑒𝑔𝑒𝑡̧𝑖, 𝑒𝑠𝑡𝑒 𝑖𝑚𝑝𝑜𝑟𝑡𝑎𝑛𝑡 𝑠𝑎̆ 𝑓𝑎𝑐𝑒𝑡̧𝑖 𝑏𝑖𝑛𝑒.”

 

 

Ana Maria Brânză, campioană olimpică la scrimă

 

“𝐸𝑢 𝑙𝑒 𝑠𝑝𝑢𝑛 𝑜𝑎𝑚𝑒𝑛𝑖𝑙𝑜𝑟 𝑐𝑎̆ 𝑠𝑢𝑛𝑡 𝑢𝑛 𝑐𝑜𝑝𝑖𝑙 𝑠̧𝑖 𝑎𝑚 𝑠𝑎̆ 𝑣𝑎̆ 𝑣𝑜𝑟𝑏𝑒𝑠𝑐 𝑑𝑒𝑠𝑝𝑟𝑒 𝑢𝑛 𝑐𝑜𝑝𝑖𝑙 𝑐𝑎̆𝑟𝑢𝑖𝑎 𝑒𝑢 𝑖̂𝑖 𝑠𝑝𝑢𝑛 𝐵𝑟𝑎̂𝑛𝑧𝑖𝑐𝑎. 𝐷𝑎, 𝐵𝑟𝑎̂𝑛𝑧𝑖𝑐𝑎 𝑒𝑠𝑡𝑒 𝑢𝑛 𝑐𝑜𝑝𝑖𝑙 𝑐𝑎𝑟𝑒 𝑎 𝑣𝑖𝑠𝑎𝑡 𝑠̧𝑖 𝑎 𝑚𝑢𝑛𝑐𝑖𝑡 𝑓𝑜𝑎𝑟𝑡𝑒, 𝑓𝑜𝑎𝑟𝑡𝑒 𝑚𝑢𝑙𝑡, 𝑖𝑎𝑟 𝑐𝑎̂𝑛𝑑 𝑎 𝑎𝑗𝑢𝑛𝑠 𝑖̂𝑛 𝑠𝑎𝑙𝑎 𝑑𝑒 𝑠𝑐𝑟𝑖𝑚𝑎̆, 𝑠̧𝑖-𝑎 𝑑𝑜𝑟𝑖𝑡 𝑠𝑎̆ 𝑑𝑒𝑣𝑖𝑛𝑎̆ 𝑐𝑎𝑚𝑝𝑖𝑜𝑎𝑛𝑎̆.
𝑃𝑒𝑛𝑡𝑟𝑢 𝑐𝑎̆ 𝑎𝑣𝑒𝑎𝑚 𝑓𝑜𝑎𝑟𝑡𝑒 𝑚𝑢𝑙𝑡𝑎̆ 𝑒𝑛𝑒𝑟𝑔𝑖𝑒, 𝑙𝑎 9 𝑎𝑛𝑖, 𝑝𝑎̆𝑟𝑖𝑛𝑡̧𝑖𝑖 𝑚-𝑎𝑢 𝑖̂𝑛𝑑𝑟𝑢𝑚𝑎𝑡 𝑠𝑝𝑟𝑒 𝑡𝑒𝑛𝑖𝑠, 𝑑𝑎𝑟 𝑑𝑢𝑝𝑎̆ 𝑢𝑛 𝑎𝑛 𝑎𝑚 𝑟𝑒𝑛𝑢𝑛𝑡̧𝑎𝑡. 𝑆-𝑎 𝑖̂𝑛𝑡𝑎̂𝑚𝑝𝑙𝑎𝑡 𝑠𝑎̆ 𝑎𝑗𝑢𝑛𝑔 𝑎𝑝𝑜𝑖 𝑖̂𝑛𝑡𝑟-𝑜 𝑠𝑎𝑙𝑎̆ 𝑑𝑒 𝑠𝑐𝑟𝑖𝑚𝑎̆. 𝐶𝑎̂𝑛𝑑 𝑎𝑚 𝑖𝑛𝑡𝑟𝑎𝑡, 𝑎𝑚 𝑎𝑣𝑢𝑡 𝑠𝑒𝑛𝑧𝑎𝑡̧𝑖𝑎 𝑐𝑎̆ 𝑎𝑐𝑜𝑙𝑜 𝑚𝑖-𝑒 𝑙𝑜𝑐𝑢𝑙. 𝐷𝑖𝑛 𝑎𝑐𝑒𝑎 𝑧𝑖, 𝑚𝑖-𝑎𝑚 𝑔𝑎̆𝑠𝑖𝑡 𝑑𝑟𝑢𝑚𝑢𝑙! 𝐴𝑚 𝑎𝑗𝑢𝑛𝑠 𝑖̂𝑛𝑠𝑎̆ 𝑐𝑎𝑚𝑝𝑖𝑜𝑎𝑛𝑎̆ 𝑑𝑎𝑡𝑜𝑟𝑖𝑡𝑎̆ 𝑐𝑒𝑙𝑜𝑟 𝑑𝑖𝑛 𝑗𝑢𝑟𝑢𝑙 𝑚𝑒𝑢 𝑐𝑎𝑟𝑒 𝑎𝑢 𝑐𝑟𝑒𝑧𝑢𝑡 𝑖̂𝑛 𝑚𝑖𝑛𝑒 𝑠̧𝑖 𝑚-𝑎𝑢 𝑔ℎ𝑖𝑑𝑎𝑡. 𝑃𝑒 𝑝𝑎𝑟𝑐𝑢𝑟𝑠𝑢𝑙 𝑐𝑎𝑟𝑖𝑒𝑟𝑒𝑖, 𝑎𝑚 𝑖̂𝑛𝑣𝑎̆𝑡̧𝑎𝑡 𝑐𝑎̂𝑡𝑒 𝑐𝑒𝑣𝑎 𝑑𝑖𝑛 𝑓𝑖𝑒𝑐𝑎𝑟𝑒 𝑣𝑖𝑐𝑡𝑜𝑟𝑖𝑒 𝑠𝑎𝑢 𝑑𝑖𝑛 𝑓𝑖𝑒𝑐𝑎𝑟𝑒 𝑒𝑠̧𝑒𝑐.”

 

 

Invitaţi: Ana Maria Sandu – scriitoare, Maria Magdalena Rusu – multiplă campioană la canotaj. Eveniment moderat de Bogdan Ciuclaru

Atelier ilustraţie: Ionuţ Olaru şi Vero Neacşu

21 octombrie, ora 12.00, Casa de Cultură “Doamna Chiajna”

Ana Maria Sandu, scriitoare

“𝐼̂𝑛 𝑣𝑖𝑎𝑡̦𝑎̆, 𝑖𝑚𝑝𝑜𝑟𝑡𝑎𝑛𝑡 𝑒𝑠𝑡𝑒 𝑠𝑎̆ 𝑓𝑎𝑐𝑖 𝑐𝑒 𝑠𝑖𝑚𝑡̦𝑖 𝑐𝑎̆ 𝑖̂𝑡̦𝑖 𝑝𝑙𝑎𝑐𝑒. 𝐶𝑎̂𝑡 𝑑𝑒 𝑚𝑎𝑟𝑒 𝑒𝑠𝑡𝑒 𝑟𝑎̆𝑠𝑝𝑙𝑎𝑡𝑎 𝑝𝑒𝑟𝑠𝑜𝑛𝑎𝑙𝑎̆, 𝑑𝑖𝑛𝑐𝑜𝑙𝑜 𝑑𝑒 𝑝𝑎𝑟𝑡𝑒𝑎 𝑓𝑖𝑛𝑎𝑛𝑐𝑖𝑎𝑟𝑎̆! 𝐴𝑐𝑒𝑠𝑡𝑎 𝑎𝑟 𝑓𝑖 𝑠𝑓𝑎𝑡𝑢𝑙 𝑚𝑒𝑢. 𝐼𝑎𝑟 𝑑𝑎𝑐𝑎̆ 𝑠𝑖𝑚𝑡̦𝑖𝑡̦𝑖 𝑐𝑎̆ 𝑠𝑐𝑟𝑖𝑠𝑢𝑙 𝑓𝑎𝑐𝑒 𝑝𝑎𝑟𝑡𝑒 𝑑𝑖𝑛 𝑣𝑜𝑖, 𝑝𝑢𝑡𝑒𝑡̦𝑖 𝑠𝑎̆ 𝑣𝑎̆ 𝑔𝑎̂𝑛𝑑𝑖𝑡̦𝑖 𝑙𝑎 𝑜 𝑐𝑎𝑟𝑖𝑒𝑟𝑎̆ 𝑖̂𝑛 𝑎𝑐𝑒𝑠𝑡 𝑑𝑜𝑚𝑒𝑛𝑖𝑢. 𝑆𝑐𝑟𝑖𝑖𝑡𝑜𝑟𝑢𝑙 𝑖̂𝑛𝑠𝑎̆ 𝑒𝑠𝑡𝑒 𝑢𝑛 𝑐𝑖𝑡𝑖𝑡𝑜𝑟 𝑑𝑒 𝑐𝑢𝑟𝑠𝑎̆ 𝑙𝑢𝑛𝑔𝑎̆, 𝑐𝑎𝑟𝑒 𝑠𝑒 ℎ𝑟𝑎̆𝑛𝑒𝑠̦𝑡𝑒 𝑑𝑖𝑛 𝑙𝑖𝑡𝑒𝑟𝑎𝑡𝑢𝑟𝑎̆ 𝑠̦𝑖 𝑐𝑟𝑒𝑠̦𝑡𝑒 𝑖̂𝑛 𝑎𝑐𝑒𝑠𝑡 𝑚𝑜𝑑.”

 

 

 

 

Maria Magdalena Rusu, campioană olimpică la canotaj

 

“𝐴𝑣𝑒𝑎𝑚 11 𝑎𝑛𝑖 𝑐𝑎̂𝑛𝑑 𝑚-𝑎𝑚 𝑎𝑝𝑢𝑐𝑎𝑡 𝑑𝑒 𝑠𝑝𝑜𝑟𝑡𝑢𝑙 𝑑𝑒 𝑝𝑒𝑟𝑓𝑜𝑟𝑚𝑎𝑛𝑡̦𝑎̆. 𝐷𝑢𝑝𝑎̆ 14 𝑎𝑛𝑖 𝑑𝑒 𝑚𝑢𝑛𝑐𝑎̆, 𝑎 𝑣𝑒𝑛𝑖𝑡 𝑚𝑒𝑑𝑎𝑙𝑖𝑎 𝑜𝑙𝑖𝑚𝑝𝑖𝑐𝑎̆. 𝐴 𝑓𝑜𝑠𝑡 𝑜 𝑚𝑎𝑟𝑒 𝑎𝑠̦𝑡𝑒𝑝𝑡𝑎𝑟𝑒. 𝐶𝑜𝑛𝑡𝑒𝑎𝑧𝑎̆ 𝑠𝑎̆ 𝑖̂𝑡̦𝑖 𝑑𝑜𝑟𝑒𝑠̦𝑡𝑖 𝑓𝑜𝑎𝑟𝑡𝑒 𝑚𝑢𝑙𝑡 𝑠̦𝑖 𝑠𝑎̆ 𝑚𝑢𝑛𝑐𝑒𝑠̦𝑡𝑖 𝑐𝑒𝑙 𝑝𝑢𝑡̦𝑖𝑛 𝑙𝑎 𝑓𝑒𝑙 𝑑𝑒 𝑚𝑢𝑙𝑡. 𝐸𝑢 𝑠̦𝑡𝑖𝑢 𝑖̂𝑛𝑠𝑎̆ 𝑐𝑎̆ 𝑡𝑟𝑒𝑏𝑢𝑖𝑒 𝑠𝑎̆ 𝑑𝑒𝑚𝑜𝑛𝑠𝑡𝑟𝑒𝑧 𝑚𝑒𝑟𝑒𝑢 𝑐𝑎̆ 𝑚𝑒𝑟𝑖𝑡 𝑙𝑜𝑐𝑢𝑙 𝑚𝑒𝑢 𝑖̂𝑛 𝑏𝑎𝑟𝑐𝑎 𝑟𝑒𝑝𝑟𝑒𝑧𝑒𝑛𝑡𝑎𝑡𝑖𝑣𝑎̆ 𝑎 𝑅𝑜𝑚𝑎̂𝑛𝑖𝑒𝑖.”

 

 

Invitaţi: Carmen Tiderle – scriitoare, Alina Dumitru – multiplă campioană la judo. Eveniment moderat de Bogdan Ciuclaru

Atelier ilustraţie: Diana Tivu şi Vero Neacşu

23 octombrie, ora 12.00, Casa de Cultură “Doamna Chiajna”

Carmen Tiderle, scriitoare

“𝑁𝑢 𝑝𝑖𝑒𝑟𝑑𝑒𝑡̧𝑖 𝑡𝑖𝑚𝑝𝑢𝑙 𝑖̂𝑛 𝑐𝑜𝑝𝑖𝑙𝑎̆𝑟𝑖𝑒 𝑠̧𝑖 𝑎𝑑𝑜𝑙𝑒𝑠𝑐𝑒𝑛𝑡̧𝑎̆. 𝐸 𝑚𝑜𝑚𝑒𝑛𝑡𝑢𝑙 𝑐𝑎𝑛𝑑 𝑎𝑐𝑢𝑚𝑢𝑙𝑎𝑡̧𝑖 𝑐𝑒𝑙 𝑚𝑎𝑖 𝑢𝑠̧𝑜𝑟. 𝐼̂𝑛𝑣𝑎̆𝑡̧𝑎𝑡̧𝑖 𝑙𝑖𝑚𝑏𝑖 𝑠𝑡𝑟𝑎̆𝑖𝑛𝑒, 𝑖̂𝑛𝑣𝑎̆𝑡̧𝑎𝑡̧𝑖 𝑠𝑎̆ 𝑐𝑎̂𝑛𝑡𝑎𝑡̧𝑖 𝑙𝑎 𝑢𝑛 𝑖𝑛𝑠𝑡𝑟𝑢𝑚𝑒𝑛𝑡, 𝑐𝑖𝑡𝑖𝑡̧𝑖 𝑜𝑟𝑖𝑐𝑒 𝑣𝑎̆ 𝑐𝑎𝑑𝑒 𝑖̂𝑛 𝑚𝑎̂𝑛𝑎̆, 𝑓𝑖𝑡̧𝑖 𝑐𝑢𝑟𝑖𝑜𝑠̧𝑖 𝑝𝑎̂𝑛𝑎̆ 𝑙𝑎 𝑐𝑒𝑟 𝑠̧𝑖 𝑛𝑢 𝑣𝑎̆ 𝑓𝑖𝑒 𝑓𝑟𝑖𝑐𝑎̆ 𝑠𝑎̆ 𝑣𝑎̆ 𝑒𝑥𝑝𝑟𝑖𝑚𝑎𝑡̧𝑖! 𝑆𝑝𝑟𝑒 𝑑𝑒𝑜𝑠𝑒𝑏𝑖𝑟𝑒 𝑑𝑒 𝑛𝑜𝑖, 𝑐𝑒𝑖 𝑚𝑎𝑖 𝑖̂𝑛 𝑣𝑎̂𝑟𝑠𝑡𝑎̆, 𝑣𝑜𝑖 𝑎𝑣𝑒𝑡̧𝑖 𝑑𝑒 𝑚𝑖𝑐𝑖 𝑚𝑒𝑑𝑖𝑖𝑙𝑒 𝑐𝑢 𝑝𝑢𝑡𝑖𝑛𝑡̧𝑎̆ 𝑠𝑎̆ 𝑎𝑟𝑎̆𝑡𝑎𝑡̧𝑖 𝑙𝑢𝑚𝑖𝑖 𝑐𝑖𝑛𝑒 𝑠𝑢𝑛𝑡𝑒𝑡̧𝑖. 𝐷𝑎𝑟 𝑐𝑎𝑛𝑑 𝑜 𝑓𝑎𝑐𝑒𝑡̧𝑖, 𝑓𝑖𝑡̧𝑖 𝑖𝑛𝑡𝑒𝑟𝑒𝑠𝑎𝑛𝑡̧𝑖! 𝐴𝑐𝑒𝑠𝑡𝑎 𝑒 𝑐𝑒𝑙 𝑚𝑎𝑖 𝑖𝑚𝑝𝑜𝑟𝑡𝑎𝑛𝑡 𝑚𝑒𝑠𝑎𝑗 𝑑𝑒 𝑙𝑎 𝑚𝑖𝑛𝑒 𝑝𝑒𝑛𝑡𝑟𝑢 𝑣𝑜𝑖 𝑎𝑧𝑖. 𝐼̂𝑛 𝑝𝑟𝑖𝑚𝑢𝑙 𝑟𝑎̂𝑛𝑑, 𝑇ℎ𝑖𝑛𝑘! 𝑆̧𝑖-𝑛 𝑎𝑙 𝑑𝑜𝑖𝑙𝑒𝑎 𝑟𝑎̂𝑛𝑑, 𝑇ℎ𝑖𝑛𝑘 𝑑𝑖𝑓𝑓𝑒𝑟𝑒𝑛𝑡!, 𝑐𝑎 𝑠𝑎̆ 𝑠𝑐ℎ𝑖𝑚𝑏𝑎𝑡̧𝑖 𝑖̂𝑛 𝑏𝑖𝑛𝑒, 𝑓𝑖𝑒 𝑠̧𝑖 𝑢𝑛 𝑝𝑖𝑐, 𝑙𝑢𝑚𝑒𝑎 𝑛𝑜𝑎𝑠𝑡𝑟𝑎̆.”

 

 

 

 

Alina Dumitru, campioană olimpică la judo

 

“𝑃𝑎̂𝑛𝑎̆ 𝑙𝑎 𝑚𝑒𝑑𝑎𝑙𝑖𝑎 𝑑𝑒 𝑎𝑢𝑟 𝑜𝑙𝑖𝑚𝑝𝑖𝑐𝑎̆ 𝑎 𝑓𝑜𝑠𝑡 𝑢𝑛 𝑑𝑟𝑢𝑚 𝑓𝑜𝑎𝑟𝑡𝑒 𝑙𝑢𝑛𝑔 𝑠̧𝑖 𝑔𝑟𝑒𝑢. 𝐴𝑚 𝑖̂𝑛𝑐𝑒𝑝𝑢𝑡 𝑠𝑎̆ 𝑚𝑒𝑟𝑔 𝑙𝑎 𝑠𝑎𝑙𝑎 𝑑𝑒 𝑎𝑛𝑡𝑟𝑒𝑛𝑎𝑚𝑒𝑛𝑡𝑒 𝑖̂𝑛 𝑝𝑟𝑖𝑚𝑖𝑖 𝑎𝑛𝑖 𝑑𝑒 𝑠̧𝑐𝑜𝑎𝑙𝑎̆ 𝑠̧𝑖 𝑎𝑚 𝑖̂𝑛𝑡̧𝑒𝑙𝑒𝑠 𝑗𝑢𝑑𝑜-𝑢𝑙 𝑎𝑏𝑖𝑎 𝑑𝑢𝑝𝑎̆ 2 𝑎𝑛𝑖. 𝐷𝑖𝑛 𝑎𝑐𝑒𝑙 𝑚𝑜𝑚𝑒𝑛𝑡, 𝑎𝑢 𝑎𝑝𝑎̆𝑟𝑢𝑡 𝑠̧𝑖 𝑟𝑒𝑧𝑢𝑙𝑡𝑎𝑡𝑒𝑙𝑒. 𝐸𝑟𝑎𝑚 𝑓𝑜𝑎𝑟𝑡𝑒 𝑓𝑖𝑟𝑎𝑣𝑎̆ 𝑠̧𝑖 𝑠𝑒𝑛𝑠𝑖𝑏𝑖𝑙𝑎̆ 𝑐𝑎̂𝑛𝑑 𝑎 𝑖̂𝑛𝑐𝑒𝑝𝑢𝑡 𝑝𝑜𝑣𝑒𝑠𝑡𝑒𝑎 𝑚𝑒𝑎 𝑖̂𝑛 𝑗𝑢𝑑𝑜, 𝑑𝑎𝑟 𝑠𝑝𝑜𝑟𝑡𝑢𝑙 𝑚-𝑎 𝑎𝑗𝑢𝑡𝑎𝑡 𝑓𝑜𝑎𝑟𝑡𝑒 𝑚𝑢𝑙𝑡 𝑝𝑒 𝑝𝑙𝑎𝑛 𝑓𝑖𝑧𝑖𝑐 𝑠̧𝑖 𝑚𝑒𝑛𝑡𝑎𝑙. 𝑉𝑎̆ 𝑖̂𝑛𝑑𝑒𝑚𝑛 𝑠𝑎̆ 𝑣𝑎̆ 𝑟𝑒𝑔𝑎̆𝑠𝑖𝑡̧𝑖 𝑝𝑒 𝑣𝑜𝑖, 𝑠𝑎̆ 𝑖̂𝑛𝑐𝑒𝑟𝑐𝑎𝑡̧𝑖 𝑠𝑎̆ 𝑓𝑎𝑐𝑒𝑡̧𝑖 𝑐𝑒 𝑣𝑎̆ 𝑝𝑙𝑎𝑐𝑒, 𝑑𝑎𝑟 𝑠𝑎̆ 𝑜 𝑓𝑎𝑐𝑒𝑡̧𝑖 𝑐𝑢 𝑠𝑒𝑟𝑖𝑜𝑧𝑖𝑡𝑎𝑡𝑒”

 

 

Invitaţi: Radu Vancu – scriitor, Leonard Doroftei – campion mondioal la box. Eveniment moderat de Marius Constantinescu

Atelier ilustraţie: Maria Constantinescu şi Marioa Doni

6 noiembrie, ora 14.00, Casa de Cultură “Doamna Chiajna”

Radu Vancu, scriitor

“𝐹𝑟𝑢𝑚𝑢𝑠𝑒𝑡̧𝑒𝑎 𝑒𝑥𝑖𝑠𝑡𝑎̆ 𝑖̂𝑛 𝑜𝑟𝑖𝑐𝑒 𝑐𝑜𝑛𝑑𝑖𝑡̧𝑖𝑖. 𝑈𝑛𝑒𝑜𝑟𝑖, 𝑙𝑢𝑚𝑒𝑎 𝑠𝑒 𝑓𝑎𝑐𝑒 𝑢𝑟𝑎̂𝑡𝑎̆ 𝑠̧𝑖 𝑡𝑟𝑒𝑏𝑢𝑖𝑒 𝑠𝑎̆ 𝑛𝑒 𝑎𝑛𝑡𝑟𝑒𝑛𝑎̆𝑚, 𝑎𝑠̧𝑎 𝑐𝑢𝑚 𝑜 𝑓𝑎𝑐𝑒 𝑢𝑛 𝑠𝑝𝑜𝑟𝑡𝑖𝑣 𝑑𝑒 𝑝𝑒𝑟𝑓𝑜𝑟𝑚𝑎𝑛𝑡̧𝑎̆, 𝑠𝑎̆ 𝑡𝑟𝑎𝑛𝑠𝑓𝑜𝑟𝑚𝑎̆𝑚 𝑙𝑢𝑚𝑒𝑎 𝑖̂𝑛𝑡𝑟-𝑢𝑛 𝑙𝑜𝑐 𝑚𝑎𝑖 𝑓𝑟𝑢𝑚𝑜𝑠. 𝐶𝑎̆𝑢𝑡𝑎𝑡̧𝑖 𝑠𝑎̆ 𝑔𝑎̆𝑠𝑖𝑡̧𝑖 𝑎𝑐𝑒𝑙 𝑙𝑢𝑐𝑟𝑢 𝑐𝑎𝑟𝑒 𝑣𝑎̆ 𝑓𝑎𝑐𝑒 𝑓𝑒𝑟𝑖𝑐𝑖𝑡̧𝑖, 𝑝𝑒𝑛𝑡𝑟𝑢 𝑐𝑎𝑟𝑒 𝑣𝑎̆ 𝑡𝑟𝑒𝑧𝑖𝑡̧𝑖 𝑐𝑢 𝑏𝑢𝑐𝑟𝑖𝑒 𝑖̂𝑛 𝑓𝑖𝑒𝑐𝑎𝑟𝑒 𝑑𝑖𝑚𝑖𝑛𝑒𝑎𝑡̧𝑎̆! 𝐸𝑠𝑡𝑒 𝑐𝑒𝑙 𝑚𝑎𝑖 𝑔𝑟𝑒𝑢 𝑙𝑢𝑐𝑟𝑢 𝑑𝑒 𝑓𝑎̆𝑐𝑢𝑡, 𝑑𝑎𝑟, 𝑑𝑎𝑐𝑎̆ 𝑣𝑒𝑡̧𝑖 𝑟𝑒𝑢𝑠̧𝑖, 𝑣𝑒𝑡̧𝑖 𝑓𝑖 𝑐𝑢 𝑎𝑑𝑒𝑣𝑎̆𝑟𝑎𝑡 𝑖̂𝑚𝑝𝑙𝑖𝑛𝑖𝑡̧𝑖.”

 

 

 

 

Leonard Doroftei, campion mondial la box

 

“𝐴𝑚 𝑖̂𝑛𝑐𝑒𝑟𝑐𝑎𝑡 𝑚𝑒𝑟𝑒𝑢 𝑠𝑎̆ 𝑖̂𝑚𝑖 𝑑𝑒𝑝𝑎̆𝑠̧𝑒𝑠𝑐 𝑙𝑖𝑚𝑖𝑡𝑒𝑙𝑒, 𝑠𝑎̆ 𝑓𝑖𝑢 𝑚𝑎𝑖 𝑏𝑢𝑛 𝑓𝑎𝑡̧𝑎̆ 𝑑𝑒 𝑐𝑒𝑙 𝑑𝑒 𝑖𝑒𝑟𝑖. 𝐿𝑎 16 𝑎𝑛𝑖, 𝑎𝑚 𝑖̂𝑛𝑡̧𝑒𝑙𝑒𝑠 𝑐𝑎̆ 𝑡𝑟𝑒𝑏𝑢𝑖𝑒 𝑠𝑎̆ 𝑓𝑖𝑢 𝑚𝑒𝑟𝑒𝑢 𝑚𝑎𝑖 𝑏𝑖𝑛𝑒 𝑝𝑟𝑒𝑔𝑎̆𝑡𝑖𝑡 𝑝𝑒𝑛𝑡𝑟𝑢 𝑎-𝑚𝑖 𝑖̂𝑛𝑓𝑟𝑎̂𝑛𝑔𝑒 𝑎𝑑𝑣𝑒𝑟𝑠𝑎𝑟𝑢𝑙. 𝑀𝑖-𝑎𝑚 𝑑𝑜𝑟𝑖𝑡 𝑎𝑡𝑢𝑛𝑐𝑖 𝑠𝑎̆ 𝑓𝑖𝑢 𝑢𝑛 𝑐𝑎𝑚𝑝𝑖𝑜𝑛 𝑐𝑢𝑚 𝑛𝑢 𝑎 𝑚𝑎𝑖 𝑓𝑜𝑠𝑡 𝑎𝑙𝑡𝑢𝑙! 𝐴𝑚 𝑐𝑎̂𝑠̧𝑡𝑖𝑔𝑎𝑡 𝑑𝑒 𝑓𝑜𝑎𝑟𝑡𝑒 𝑚𝑢𝑙𝑡𝑒 𝑜𝑟𝑖, 𝑑𝑎𝑟 𝑓𝑖𝑒𝑐𝑎𝑟𝑒 𝑖̂𝑛𝑓𝑟𝑎̂𝑛𝑔𝑒𝑟𝑒 𝑎 𝑓𝑜𝑠𝑡 𝑝𝑒𝑛𝑡𝑟𝑢 𝑚𝑖𝑛𝑒 𝑜 𝑙𝑒𝑐𝑡̧𝑖𝑒. 𝐷𝑢𝑝𝑎̆ 𝑎𝑠𝑡𝑓𝑒𝑙 𝑑𝑒 𝑚𝑒𝑐𝑖𝑢𝑟𝑖, 𝑚-𝑎𝑚 𝑔𝑎̂𝑛𝑑𝑖𝑡 𝑚𝑢𝑙𝑡 𝑢𝑛𝑑𝑒 𝑎𝑚 𝑔𝑟𝑒𝑠̧𝑖𝑡, 𝑐𝑢𝑚 𝑡𝑟𝑒𝑏𝑢𝑖𝑎 𝑠𝑎̆ 𝑝𝑟𝑜𝑐𝑒𝑑𝑒𝑧, 𝑖𝑎𝑟 𝑙𝑎 𝑎𝑛𝑡𝑟𝑒𝑛𝑎𝑚𝑒𝑛𝑡𝑒 𝑚𝑢𝑛𝑐𝑒𝑎𝑚 𝑑𝑒 𝑓𝑖𝑒𝑐𝑎𝑟𝑒 𝑑𝑎𝑡ă 𝑚𝑎𝑖 𝑚𝑢𝑙𝑡.”