-
Carmen Tiderle – scriitoare
“Ne-am încălzit cu jocuri de cuvinte, iar copiii au intrat pe terenul poeziei unde și-au pasat abil rime și idei, au driblat plictiseala și au înscris pentru echipa imaginației!”
-
Anca Ciuclaru – regizoare
“Când CălătorEŞTI, te laşi purtat spre noi aventuri, prilej cu care ai ocazia să descoperi lucruri noi despre tine şi ceilalţi. Afli că poţi mai mult şi mai bine decât bănuiai, că poţi realiza mai multe împreună, că nu există limite când îţi foloseşti creativitatea şi că te poţi exprima într-o mie de feluri. Joaca împreună este cea mai sănătoasă metodă de învăţare.”
-
Alina Tudor – artist ceramist şi preşedinte al Asociaţiei pentru Creativitate
“Experienţa taberei din Cernica a fost o călătorie pentru toţi cei implicaţi, în sensul cel mai profund. O aventură în care a fost extrem de valoros drumul în sine şi care ne-a trimis pe fiecare dintre noi înăuntrul nostru, a scotocit, stimulat şi valorificat resursele fiecăruia şi ne-a adus pe toţi într-un punct nou, din care să putem pleca pe un alt traseu.”
-
Cristina Beatrice Preda – scriitoare
„Orice călătorie începe cu un aventurier. Sau doi…sau douăzeci și cinci. Așa a început și călătoria noastră, a mea și a copilașilor din Cernica, în Pădurea Într-o Parte. Cu mister, creativitate, umor și încântarea conectării cu lumea imaginară, care se deschide doar pentru inimi iubitoare de povești. Dragă Asociație pentru Creativitate, fără o rotiță ca a ta, unsă cu iubire și dăruire față de copii și de carte, un asemenea proiect ar rămâne doar pe hârtie. Îți mulțumesc că m-ai făcut părtașă la înfăptuirea lui.”
-
Valentina Govoreanu, învăţătoare Şcoala Gimnazială Nr. 1 Cernica
“Școala de vară CălătorEști mi-a oferit oportunitatea să-i observ pe copii descoperindu-și noi talente și bucurându-se de jocuri, povești, poezii și muuult soare ☀️. Mulțumim Asociația pentru Creativitate! 🤗
-
Ilinca Neagoe, voluntar
“Pentru mine a fost o reală oportunitate să iau parte la tabăra din Cernica, atât pentru a-i cunoaște pe scriitori și artiști, cât și pentru experiența organizării unui astfel de eveniment. De asemenea, mi-a plăcut să interacționez cu copiii de acolo și să mă integrez în grupul lor ca o colegă mai mare. ”
-
Iulia Iordan, scriitoare
“Dintre toate atelierele pe care le țin în mod obișnuit prin țară, cele mai frumoase și mai frustrante deopotrivă sunt cele pe care le țin prin sate. Academia de Creativitate m-a invitat într-un astfel de proiect generos în care literatura întâlnește o comunitate heterogenă, cu diferențe enorme între copii. Așa se face că am întâlnit, printre alții, un copil sclipitor care vorbea despre găuri negre și crea benzi desenate cu povești de pe Marte și un alt copil sclipitor, plin de bunătate și grijă față de tot ce avea în jur, dar care nu știa să citească. I-am scris ceva pe cartea dăruită și fiecare literă se poticnea de acest gând: îi scriu un mesaj cuiva care nu îl poate citi. Este absurd. Într-o lume absurdă, cât o mare, proiectele culturale ale ONG-urilor culturale sunt picături de apă. Așa mici cum sunt, devin sclipitoare, la fel ca acești copii de toate felurile care cresc laolaltă. ‘
-
Răzvan Neagoe, artist vizual
“Experiența călătorEȘTI a fost ca o excursie plecând de la poalele muntelui și până în vârf. Copiii au fost foarte receptivi! Câteodată, am avut senzația că își doresc ca ziua să nu se mai termine! Imaginea care își făcea apariția după spălarea în tava revelatoare îi făcea să exalte de bucurie! Procesul de cianotipie a fost încântător și mi-aș dori să mă întorc ca să aprofundăm și să experimentăm pe alte suporturi! ‘
-
Veronica Opruţa, artist vizual si asistenta ateliere
“Ce îndesăm într-o valiză când plecăm în vacanță? Cu toții știm de deja răspunsul: de toate. Așa am făcut și eu: mi-am luat veselia, cutia cu jocuri, firele colorate și am pornit țopăind, dornică să cunosc noi prieteni, să asimilez noi îndeletniciri, să râd cu poftă și să-mi iau doza de copilărie. Bagajul adus acasă din această tabără a completat perfect spațiul rămas liber – am învățat din nou că lucrurile simple, văzute din prisma unui copil și neobservate de noi adulții sunt cele mai frumoase simțiri. CălătorEȘTI și prin copilul din tine trăiești!”
-
Simona Ioniţă, învăţătoare Şcoala Gimnazială Nr.1 Cernica
“Copiii dacă-i iubești
Vara, tu CălătorEști
La Chitila, la Cernica
Cu poza și cu ulcica
Cu cărți, jocuri și povești
Scriitori, actori, artiști
Fotografi și ceramiști
Pun educația pe roate
Și ne-arată că se poate!
Trebuie doar să insiști.”
-
Mihaela Coşescu, scriitoare
“Proiectul CălătorEști m-a inspirat să îi invit pe copii să creeze o poveste de la o ilustrație fantastică. Am călătorit împreună în lumi inventate de copii, am descoperit noi continente și țări, am dezvoltat eroi ai poveștii, copiii au inventat jocuri noi și au creat super puteri pentru personajele lor care s-au transformat. A fost magie pură să văd pe chipul copiilor bucuria de a-și auzi cuvintele rostite și puse de ei în poveste, atunci când erau citite de pe foaia pe care erau scrise. La finalul atelierului, când i-am întrebat ce au învățat lucrând la o poveste comună, printre multe răspunsuri grozave, am auzit și: am aflat că sunt scriitor, de la un copil care avea atât de multe idei încât era greu să-l opresc pentru a le lăsa spațiu și celorlalți. Undeva, la Cernica e un scriitor ascuns pentru copii. Sper ca aceste proiecte să fie cât mai multe pentru a fi descoperiți cât mai mulți mici scriitori și pentru a primi vânt în aripi și încredere.”
-
Add Content Here