Dacă ați urmărit contul nostru de Facebook în ultima săptămână, știți deja că pe 25 februarie vă așteptăm la o nouă întâlnire Five o’clock tea. Însă de data aceasta, am ales să vă oferim câte un indiciu în fiecare zi, astfel încât să descoperiți treptat subiectul pe care îl vom aborda. Iată doar câteva dintre imaginile care au menținut suspansul, dezvăluind puțin câte puțin situații în care toți ne regăsim, la un moment dat, alături de copiii noștri:
Astăzi, așa cum v-am promis, elucidăm misterul.
Tema următoarei întâlniri Five o’clock tea este agresivitatea în rândul copiilor.
Invităm părinții la o discuție între prieteni, alături de psihologul Radu Filip, să descopere soluții prin care pot reduce crizele de furie ale copiilor. Agresivitatea juniorilor, atât verbală cât și fizică, poate avea cauze diferite, printre care schimbările majore din familie (nașterea unui frate, divorțul), expunerea la desene animate și jocuri cu un conținut violent sau pedepsele repetate. Adeseori, este dificil să identificăm motivele furiei celor mici, fără consilierea unui specialist, mai ales dacă acestea reprezintă situații care fac parte din rutină și pe care nu le-am considera un semnal de alarmă. Un bun exemplu este frustrarea cauzată de un program mult prea încărcat care îi solicită și îi obosește pe cei mici.
Așadar, savurând o ceașcă de ceai și împărtășindu-și experiențele, adulții vor găsi împreună modalități prin care să controleze agresivitatea copiilor, identificând, în primul rând, ce se ascunde în spatele crizelor de furie.
În tot acest timp, juniorii vor fi angrenați de unul dintre coordonatorii noștri, într-o cameră alăturată, la jocuri și activități creative. Astfel, își vor exersa abilitățile de socializare și își vor antrena imaginația, desenând, pictând sau meșterind propriile obiecte din lut.
Pe scurt, iată datele despre următoarea întâlnire Five o’clock tea:
tema abordată: agresivitatea și crizele de furie ale copiilor
Întâlnirea este recomandată părinților copiilor cu vârste cuprinse între 3 – 7 ani.
Discuția va fi condusă de psihologul Radu Filip, specializat în consiliere psihologică şi psihoterapie centrată pe adult-copil-cuplu-familie, cu competenţe în psihoterapia experienţială a unificării, psihoterapia cuplului şi a familiei, dezvoltare personală individuală şi de grup. Mai multe detalii despre activitatea sa, puteți găsi pe blogul http://filipradu.blogspot.com.
când: miercuri, 25 februarie
orele: 17.00 – 18.30
unde: sediul Academiei de Creativitate, str. Caragea Ioan Vodă nr. 2, București
tel. contact: 0745 153 086 / 0737 646 451
înscriere și cost: 50 lei / adult + un copil; 85 lei / adult + doi copii
Ca întâlnirea să aibă loc, este necesară înscrierea a minimum șase perechi (părinte și copil). Pentru a evita supraaglomerarea, numărul maxim de perechi participante este zece.
Înscrierile se fac la adresa de e-mail inscriere@feelsmart.ro, până luni, 23 februarie. Nu uitați să menționați vârsta juniorului vostru.
Dacă nu sunteți familiarizați cu programul Five o’clock tea, aici găsiți detalii despre scopul și structura întâlnirilor, iar aici, informații despre cum a decurs prima discuție.
Vă așteptăm cu drag!