Utile

Invitație Raw Generation Expo

By November 14, 2014 No Comments

afis-toamna-2014

 

Pe 16 noiembrie 2014 se va desfășura a opta ediție a expoziției Raw Generation, un eveniment național care promovează un stil de viaţă sănătos.

Această expoziție a fost și este primul si cel mai mare eveniment din România care promovează alimentația “raw food”. Primele șapte ediții au avut un mare succes, bucurându-se de prezența a mii de oameni și a presei din România la fiecare ediție.

Toate expozițiile au fost și sunt realizate fără sponsori, din fonduri proprii de Ligia Pop. La 35 de ani, este autoarea a șase cărţi: Sfaturi pentru o viață mai sănătoasă (2014), Jurnal de sarcină: sfaturi pentru o naștere naturală și un bebe sănătos (2014), Deserturi pentru părinţi şi copii sănătoşi (2011, 2014), Germeni şi vlăstari: surse de sănătate şi energie (2011, 2013), Reţete vegane fără foc (2010, 2012, 2014), Paşi în lumea muzicii (2007). Este raw food chef (bucătar specializat în alimentaţia vegană fără foc), susţine demonstraţii culinare şi organizează anual la Bucureşti Raw Generation Expo, un eveniment unic si naţional prin care promovează un stil de viaţă sănătos. De asemenea, este gazda unor show-uri TV online: „Ligia’s Kitchen“ (ligiaskitchen.com) şi „De Vorbă cu Ligia“. A câştigat, alături de alţi 15 bucătari din lume, titlul internaţional YouTube Next Chef. Ligia Pop este licenţiată în muzică la Universitatea de Arte „George Enescu“ din Iaşi şi e profesor de pian.

Raw Generation Expo va fi deschis publicului începând cu ora 9 și până la ora 19 iar intrarea va costa 10 lei.

Printre atracții:

  • Peste 100 de expozanți veniți din toată țara si din strainatate care vor oferi vizitatorilor o gamă largă de produse pentru o viață și dietă sănătoasă
  • Restaurante și firme de catering care vor oferi preparate delicioase raw și vegane pentru vânzare
  • Oferirea spre vanzare a ediției a doua a cărții Ligiei, Deserturi pentru părinți și copii sănătoși, publicată de editura Curtea Veche (curteaveche.ro)
  • Tombolă cu premii mici si mari

Program Expo:

  • 09:00 – 19:00: Expunere produse cu vânzare in Salile Titulescu, Madgearu si Brancusi
  • 17:00 – 17:15: Tombolă in Sala Titulescu

O alimentație bogată în raw food

Promovăm un stil de viață unde consumăm un procent cât mai mare de alimente vegetale în stare crudă, neprocesate termic, pe lângă mâncare gătită vegetariană.

Când spunem gătit, ne referim la preparatul cât mai lent al alimentelor la cuptor, la aburi sau în slow cooker, fără prăjeli, rântașuri și alte alte procedee care pot diminua sau elimina calitățile crudităților.

Promovăm rețete raw food care acoperă tot meniul și care sunt 100% naturale.

Ȋnvățăm părinții cu ajutorul cărților de rețete publicate, al demonstrațiilor, claselor de gătit și al show-ului “Ligia’s Kitchen”, să pregătească deserturi sănătoase, lipsite de zahăr și totodată extrem de delicioase pentru copii și întreaga familie.

Denumirea “raw food” sau “raw vegan” înseamnă preparate fără foc (vegan = fără ingrediente de origine animală) în care alimentele de bază sunt:

✦ Legumele, într-o varietate cât mai largă

✦ Germenii și vlăstarii, surse majore de proteine complexe, ușor de asimilat și digerat

✦ Semințele si nucile, de asemenea surse de proteine și acizi grași esențiali

✦ Fructele în stare naturală sau uscate

✦ Superalimentele, gen algele marine, care reprezintă sursa cea mai complexă de minerale din lume, până la cacao raw și diverse prafuri vegetale bogate în nutrienți complecși.

Cu toate aceste ingrediente se pot face variații și combinații corecte din punct de vedere nutrițional, deosebit de delicioase, chiar și pentru gusturile gurmanzilor.

De ce să consumăm raw food?

Trăim într-un mediu tot mai poluat, tot mai plin de substanțe nocive. Trebuie să facem ceva pentru generația noastră, cât și pentru cele viitoare și acesta este și scopul acestui târg, de informare și schimbare a calității vieții, printr-o alimentație mai sănătoasă, insoțită și de schimbări pozitive în celelalte aspecte al întregului pe care îl numim “persoană” sau “ființă”.

Cercetările recente au demonstrat că suntem ceea ce măncăm: calitatea nutrienților cu care ne hrănim determină calitatea vieții noastre. Acest fel de alimentație se adresează întregului public care dorește să-și îmbunătățească sănătatea, să-și păstreze un corp mai tânăr și o minte mai ageră.

Astăzi când piața este invadată de produse procesate, semipreparate, pline de înlocuitori, aditivi, conservanți, coloranți, potențiatori, amelioratori de gust și alte chimicale, când oamenii se îmbolnăvesc de boli cardiovasculare, diabet, obezitate, cancer și o multitudine de alergii, datorită unei diete necorespunzătoare, trebuie să îi informăm că există alternative alimentare mult mai sănătoase, mai gustoase, pline de vitalitate care, combinate într-o dietă corespunzătoare, pot reda corpului sănătatea ideală.

Așadar, vă invităm la Raw Generation Expo, Ediția VIII!

Când: 16 noiembrie 2014, orele 9 – 19

Unde: Pavilioanele H1 si H2, Romexpo, București

Pentru detalii și informații:

Tel: 0761 459 147

E-mail: ligiapop@gmail.com

Website: www.ligiapop.com

 

Leave a Reply