dezvoltarea copilului

Iată cum putem avea un Paște colorat. Literalmente

By April 11, 2014 One Comment

creativitate pastiSăptămâna aceasta v-am pregătit o selecție de idei creative pentru decorații de Paști, pe care le puteți pune în aplicare cu micuții voștri artiști. Voie bună, culoare din plin și timp petrecut cu juniorii – ce mai așteptați? Inarmați-vă cu hârtii colorate, nasturi, sfoară, pompoane, acuarele, foarfeci, baloane, lipici și hai să începem!

Țineți mine că nu rezultatul final este cel important, ci toată activitatea în sine și beneficiile ei asupra abilităților motorii fine și a imaginației celor mici.

Așa că alegeți-vă un proiect creativ cu un nivel de dificultate potrivit pentru vârsta copilului vostru și nu insistați pe respectarea contururilor și a formelor bine definite, ci încercați să descoperiți ce exprimă fiecare culoare în parte, cum vă puteți juca cu diferite texturi, etc. Pentru instrucțiuni detaliate despre obiectele care par la prima vedere mai dificil de realizat, faceți click pe imagine.

Să începem cu o felicitare personalizată pentru cei dragi. Cu această ocazie, puteți afla de cine se simte apropiat: ar vrea să confecționeze ceva special pentru un prieten/o prietenă de la grădiniță? Sau pentru un anume educator? Ce culori s-ar potrivi unei felicitări pentru bunica? Dar pentru bunicul?

Desigur, un plic creativ pentru felicitare este întotdeauna binevenit!

Cum să redăm atmosfera festivă în casă? Ce părere aveți de niște ghirlande? Hârtie glasată, creponată sau pur și simplu paginile colorate ale unui ziar sau ale unei cărți cu imagini – tăiate în diferite forme și prinse între ele cu o sfoară, pot înveseli o cameră mai mult decât v-ați imagina.

Această ghirlandă, pe cât de dificil pare de confecționat, pe atât este de simplu! Nu aveți nevoie decât de sfoară colorată, sârmă sau  fire groase de croșetat, lipici și baloane. Umflați un balon și lipiți pe el sfoară, formând un imprimeu cât mai inegal. Apoi așteptați câteva ore – o zi ca lipiciul să se usuce foarte bine și spargeți balonul. Ingenios, nu este așa? Pentru mai multe detalii, faceți click pe poză. De asemenea, în loc de ghirlandă, puteți folosi ouăle din sfoară ca ambalaj creativ pentru ciocolată și bomboane.

http://www.instructables.com/id/String-Easter-Eggs/step8/Chocolate-Egg-When-Dry/

http://www.instructables.com/id/String-Easter-Eggs/step8/Chocolate-Egg-When-Dry/

Știm cât de mult se plictisesc cei mici la masă cu adulții, în special la un prânz atât de lung ca cel de Paști. Așa că de ce nu i-am implica și pe ei în organizarea evenimentului? Un pic de culoare și câteva obiecte confecționate chiar de ei sunt niște trucuri eficiente pentru a crea poveși în jurul felurilor de mâncare.

Desene ale celor mici, șabloane printate de aici sau pampoane lipite la un capăt al scobitorilor, fac aperitivele mai gustoase!

Puteți meșteri împreună și niște inele pentru tacâmuri, șervete sau pahare!

Și cum ouăle vor fi atracția celor mici, de ce să nu le personalizeze așa cum își doresc? Le puteți printa haine de aici sau le puteți confecționa suporturi colorate, decupând bucăți chiar din cartonul lor inițial.

 

Acestea sunt doar câteva sugestii, însă posibilitățile creative sunt infinite.

Vă dorim un Paște colorat și așteptăm cu interes și alte idei din partea voastră!

 

*Imaginile au fost preluate de pe diferite site-uri de Internet; menționăm că nu deținem drepturi asupra niciuneia.

 

Raluca Dumitrescu

Join the discussion One Comment

Leave a Reply